Pistáciový beránek s bílou a hořkou čokoládou (vegan)

 

Velikonoce jsou doslova za dveřmi, ale já se rozhodla ještě rychle sepsat bleskový recept na pistáciového beránka s bílou a hořkou čokoládou. Povím vám hlavní důvod, koupila jsem si další formu na beránka a přišlo mi líto jí nevyužít naplno, když bude zas rok ležet :-) 


Ono obecně těsto na beránka je rychlovka jako na každou jinou bábovku. Tento recept není výjimkou... Tak co zkusíte ho ještě? :-)




Pistáciový beránek s bílou a hořkou čokoládou (vegan)


(velká forma)


  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 100 g mletých pistácií (nesolených)
  • 100 g kokosového/třtinového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 12 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 100 ml kokosového/olivového/řepkového oleje
  • 30 g kvalitní hořké čokolády
  • 30 g kvalitní bílé čokolády



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu na beráka vymažeme a vysypeme. Já raději vymazávám i silikonovou v tomto případě. Pokud nemáme předem, pistácie pomeleme na moučku.


Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pistáciemi, kokosovým/třtinovým cukrem, vanilkovým práškem, práškem do pečiva a špetkou soli.


K sypké směsi přilijeme mléko, olej a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu. Těsto opatrně nalijeme do beránkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 minut. Po upečení necháme ještě 10 minut odpočinout ve formě, a poté opatrně vyklopíme.




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)