Drobenkový koláč s mákem a švestkami
(malý plech)
Těsto
- 340 g hladké špaldové mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 50 g kokosového/třtinového cukru
- 1 balení silken tofu (cca 180 g)
- 75 ml řepkového/kokosového oleje
- 75 ml mandlového mléka
Maková náplň
- 100 g mletého máku
- 200 ml rýžového či jiného rostlinného mléka
- kůra z 1/2 Bio citrónu
- 1 rulička skořice
- 1 hvězdička badyánu
- 3 polévkové lžíce datlového sirupu
Drobenka
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 40 g kokosového/třtinového cukru
- 40 g Bio Alsanu/kokosového oleje
- švestky
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva a cukrem. Silken tofu rozmixujeme pomocí tyčového mixéru s olejem a mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto pomocí rukou rozprostřeme na plech a dáme předpéct zhruba na 10 minut.
Maková náplň: V rendlíku začneme ohřívat mák s mlékem, citrónovou kůrou, skořicí, badyánem, datlovým sirupem. Za občasného míchání budeme vařit, dokud se všechny ingredience nespojí. Odstavíme z plotny. Necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Na drobenku smícháme mouku s cukrem a Alsanem či kokosovým olejem a zpracujeme v rukou.
Makovou vrstvu rozetřeme po předpečeném těstě, poklademe půlkami švestek posypeme drobenkou a dáme péct na dalších 45 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)