Palačinkový dort s jahodovým tvarohem

 

Věřím, že pro milovníka palačinek, může být tento dort dokonalým narozeninovým. Já jej sice nepřipravovala k nějaké speciální příležitosti, ale podařilo se mi už koupit krásné, voňavé jahody. A vlivem deformace, jsem je nemohla nechat skryty před fotoaparátem a využila je rovnou v tomto receptu. Opět jsem si to trošku ztížila výrobou rostlinného "tvarohu", ale kdo dává přednost mléčným produktům, směle si recept upravte...




Palačinkový dort s jahodovým "tvarohem"


Palačinky

  • 500 ml mandlového mléka
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli


Jahodový "tvaroh"

  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • balení bílého tofu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • tučná část z malého kokosového mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • domácí jahodová marmeláda/džem dle chuti

Na dokončení
  • čerstvé jahody
  • kokosové plátky

Ve velké míse prosejeme mouky, přidáme kokosový cukr, vanilkový prášek, sodu a zalijeme mlékem. Pomocí metličky na šlehání důkladně zpracujeme v tekutější těsto. Necháme chvíli odstát.

Poté na kapce řepkového či kokosového oleje smažíme z obou stran do spotřebování těsta.

Na tvaroh si předem namočíme kešu ořechy, alespoň na 3 hodiny. Poté slijeme vodu a rozmixujeme je s tofu, citrónovou šťávou, kokosovým mlékem a javorovým sirupem v hladký krém. Na závěr vmícháme jahodovou marmeládu/džem dle chuti. Případně můžeme nechat "tvaroh" čistý využít marmeládu až při kompletaci dortu. 

Palačinky postupně potíráme jahodovým "tvarohem" či jen čistým tvarohem a marmeládou a skládáme na sebe. Hotový dort ozdobíme kokosovými plátky, čerstvými jahodami a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)