Věřím, že pro milovníka palačinek, může být tento dort dokonalým narozeninovým. Já jej sice nepřipravovala k nějaké speciální příležitosti, ale podařilo se mi už koupit krásné, voňavé jahody. A vlivem deformace, jsem je nemohla nechat skryty před fotoaparátem a využila je rovnou v tomto receptu. Opět jsem si to trošku ztížila výrobou rostlinného "tvarohu", ale kdo dává přednost mléčným produktům, směle si recept upravte...
Palačinkový dort s jahodovým "tvarohem"
Palačinky
- 500 ml mandlového mléka
- 150 g hladké špaldové mouky
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce kokosového cukru
- špetka vanilkového prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
Jahodový "tvaroh"
- 1/2 hrnku kešu ořechů
- balení bílého tofu
- šťáva z 1/2 citrónu
- tučná část z malého kokosového mléka
- 2 lžíce javorového sirupu
- domácí jahodová marmeláda/džem dle chuti
Na dokončení
- čerstvé jahody
- kokosové plátky
Ve velké míse prosejeme mouky, přidáme kokosový cukr, vanilkový prášek, sodu a zalijeme mlékem. Pomocí metličky na šlehání důkladně zpracujeme v tekutější těsto. Necháme chvíli odstát.
Poté na kapce řepkového či kokosového oleje smažíme z obou stran do spotřebování těsta.
Na tvaroh si předem namočíme kešu ořechy, alespoň na 3 hodiny. Poté slijeme vodu a rozmixujeme je s tofu, citrónovou šťávou, kokosovým mlékem a javorovým sirupem v hladký krém. Na závěr vmícháme jahodovou marmeládu/džem dle chuti. Případně můžeme nechat "tvaroh" čistý využít marmeládu až při kompletaci dortu.
Palačinky postupně potíráme jahodovým "tvarohem" či jen čistým tvarohem a marmeládou a skládáme na sebe. Hotový dort ozdobíme kokosovými plátky, čerstvými jahodami a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)