Těstoviny s žampiony, tofu a baby špenátem

 

Dnes jsem si připravila recept ze škatulky "bleskovka". I když dle statistik máte sladké recepty nejradši, přijde mi, že nejčastěji stejně vaříme tyhle jednoduché půlhodinovky, obzvláště poslední rok, kdy se už tak nemůžeme spoléhat na meníčka atd. 


V receptu jsem spojila naše oblíbené suroviny, žampiony, špenát, tofu (to je teda můj oblíbenec) a těstoviny (to zas není můj oblíbenec, ale život je kompromis :-)) Výsledek velmi mile překvapil, tak doufám, že zachutná i vám :-)



Těstoviny s žampiony, tofu a baby špenátem


(2 porce)


  • cca 140 g oblíbených těstovin (já zvolila cizrnové fusilli)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g žampionů
  • 1 balení marinovaného/uzeného tofu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř
  • 1 lžička bazalky
  • chilli dle chuti
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 150 ml ovesné či jiné smetany
  • cca 70 g baby špenátu



Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Oloupeme a nakrájíme na kostičky cibuli, česnek a žampiony na plátky. Tofu vyjmeme z obalu a nakrájíme na menší kostky či plátky.


Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli, kterou si osolíme. Přidáme na minutu česnek, aby nám nezhořkl, krátce promícháme a vsypeme žampiony. Necháme zhruba 5 minut restovat za občasného promíchání a vsypeme tofu. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, chilli. Zalijeme vývarem, smetanou a ještě krátce necháme probublávat. Na závěr přidáme omytý baby špenát, necháme jej zavadnout a odstavíme z plotny. 


Ke směsi vsypeme uvařené těstoviny, rozdělíme na talíře a můžeme podávat. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)