Dnes jsem si připravila recept ze škatulky "bleskovka". I když dle statistik máte sladké recepty nejradši, přijde mi, že nejčastěji stejně vaříme tyhle jednoduché půlhodinovky, obzvláště poslední rok, kdy se už tak nemůžeme spoléhat na meníčka atd.
V receptu jsem spojila naše oblíbené suroviny, žampiony, špenát, tofu (to je teda můj oblíbenec) a těstoviny (to zas není můj oblíbenec, ale život je kompromis :-)) Výsledek velmi mile překvapil, tak doufám, že zachutná i vám :-)
Těstoviny s žampiony, tofu a baby špenátem
(2 porce)
- cca 140 g oblíbených těstovin (já zvolila cizrnové fusilli)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 g žampionů
- 1 balení marinovaného/uzeného tofu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- 1 lžička bazalky
- chilli dle chuti
- 1/2 hrnku zeleninového vývaru
- 150 ml ovesné či jiné smetany
- cca 70 g baby špenátu
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Oloupeme a nakrájíme na kostičky cibuli, česnek a žampiony na plátky. Tofu vyjmeme z obalu a nakrájíme na menší kostky či plátky.
Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli, kterou si osolíme. Přidáme na minutu česnek, aby nám nezhořkl, krátce promícháme a vsypeme žampiony. Necháme zhruba 5 minut restovat za občasného promíchání a vsypeme tofu. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, chilli. Zalijeme vývarem, smetanou a ještě krátce necháme probublávat. Na závěr přidáme omytý baby špenát, necháme jej zavadnout a odstavíme z plotny.
Ke směsi vsypeme uvařené těstoviny, rozdělíme na talíře a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)