Bircher muesli je velmi jednoduchý a bleskový tip na snídani. Ideální je připravit ji den předem, aby se vločky hezky nasákly a změkly. Také se mi osvědčilo připravit více porcí i na další den. Vločky chutnají stále skvěle a ráno je jako když najdete :-) Můžete je doplnit trošku jiným ovocem, oříšky, kokosem atd.
Bircher muesli s horkými švestkami
(2 - 3 porce)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce mletých lněných semínek
- 2 lžíce mandlí
- 1 lžička mleté skořice
- 1 nastrouhané jablko
- 1 hrnek mandlového mléka
- 1/2 hrnku rostlinného jogurtu
K podávání
- rozvařené švestky
- kardamom
V míse smícháme ovesné vločky se slunečnicovými semínky, lněnými semínky, mandlemi, skořicí a nastrouhaným jablkem. Přilijeme mandlové mléko, jogurt a důkladně promícháme. Mísu přikryjeme, aby neosychala a dáme přes noc do lednice.
Následující den rozdělíme do misek, doplníme čerstvým či rozvařeným ovocem, ořechy, semínky. Já sáhla po švestkách z mrazáku, které jsem krátce povařila s kardamomem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)