Bircher muesli s horkými švestkami

 

Bircher muesli je velmi jednoduchý a bleskový tip na snídani. Ideální je připravit ji den předem, aby se vločky hezky nasákly a změkly. Také se mi osvědčilo připravit více porcí i na další den. Vločky chutnají stále skvěle a ráno je jako když najdete :-) Můžete je doplnit trošku jiným ovocem, oříšky, kokosem atd. 




Bircher muesli s horkými švestkami


(2 - 3 porce)


  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce mletých lněných semínek
  • 2 lžíce mandlí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 nastrouhané jablko
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného jogurtu


K podávání

  • rozvařené švestky
  • kardamom



V míse smícháme ovesné vločky se slunečnicovými semínky, lněnými semínky, mandlemi, skořicí a nastrouhaným jablkem. Přilijeme mandlové mléko, jogurt a důkladně promícháme. Mísu přikryjeme, aby neosychala a dáme přes noc do lednice.


Následující den rozdělíme do misek, doplníme čerstvým či rozvařeným ovocem, ořechy, semínky. Já sáhla po švestkách z mrazáku, které jsem krátce povařila s kardamomem. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)