Rebarborová bublanina s mandlemi

 


Jsem úplný blázen do rebarbory... přijde mi neskutečně fotogenická a kdo mě zná, ví, jak miluji všechno nakyslé... takže pro mě jasná volba :-) Proto se každý rok snažím vymyslet alespoň jeden nový recept s ní. Letos se už zadařil krambl a teď tu máme další takovou trošku klasiku. Bublanina je jen vylepšená vanilkovým práškem a část mouky je nahrazena mletými mandlemi, takže naprosto úžasně voní. Věřím, že se po ní jen zapráší :-) Kdo rád sladší, doporučuji přidat cukru či dle chuti pocukrovat...




Rebarborová bublanina s mandlemi


(malý plech)


  • 350 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mandlové moučky/mletých mandlí
  • 120 g kokosového/třtinového cukru
  • 12 g prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 350 ml mandlového mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 100 ml řepkového/kokosového oleje
  • několik stonků rebarbory (6-8 ks)
  • mandlové plátky


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 


Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mletými mandlemi, cukrem, práškem do pečiva, špetkou soli a vanilkového prášku.


Mléko prošleháme s octem a odložíme stranou. Poté k němu přimícháme olej a tekutou směs vlijeme k sypké. Zpracujeme v kompaktní hmotu. 


Tu přelijeme na plech, poklademe nakrájenou rebarborou a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Poté posypeme plátky mandlí a ještě 10 min dopečeme. 

Necháme zcela vychladnou a až poté krájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)