Jsem úplný blázen do rebarbory... přijde mi neskutečně fotogenická a kdo mě zná, ví, jak miluji všechno nakyslé... takže pro mě jasná volba :-) Proto se každý rok snažím vymyslet alespoň jeden nový recept s ní. Letos se už zadařil krambl a teď tu máme další takovou trošku klasiku. Bublanina je jen vylepšená vanilkovým práškem a část mouky je nahrazena mletými mandlemi, takže naprosto úžasně voní. Věřím, že se po ní jen zapráší :-) Kdo rád sladší, doporučuji přidat cukru či dle chuti pocukrovat...
Rebarborová bublanina s mandlemi
(malý plech)
- 350 g hladké špaldové mouky
- 50 g mandlové moučky/mletých mandlí
- 120 g kokosového/třtinového cukru
- 12 g prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 350 ml mandlového mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 100 ml řepkového/kokosového oleje
- několik stonků rebarbory (6-8 ks)
- mandlové plátky
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mletými mandlemi, cukrem, práškem do pečiva, špetkou soli a vanilkového prášku.
Mléko prošleháme s octem a odložíme stranou. Poté k němu přimícháme olej a tekutou směs vlijeme k sypké. Zpracujeme v kompaktní hmotu.
Tu přelijeme na plech, poklademe nakrájenou rebarborou a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Poté posypeme plátky mandlí a ještě 10 min dopečeme.
Necháme zcela vychladnou a až poté krájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)