Předpověď počasí nevěstí nic dobrého, čehož se dá využít ve prospěch líné, promakanější snídaně. Upřímně, takové složitosti připravuji opravdu velmi sporadicky... O to víc si pak takovou snídani užíváme, což také není od věci :-) Jaká je ta vaše "extra" snídaně?
Kynuté lívance (vegan)
(2 - 3 porce)
Kvásek
- 6 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- pár lžic mléka
- 250 ml rostlinného mléka
- 1 lžíce rostlinného jogurtu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 150 g hladké špaldové/pohankové mouky
- 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
- špetka soli
Začneme přípravou kvásku. Droždí rozdrobíme, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a pomocí vidličky rozmícháme. Necháme vzejít kvásek.
Ve velké míse prošleháme mléko s jogurtem a rozehřátým olejem. Vmícháme mouku, cukr, špetku soli i kvásek a opatrně zapracujeme. Necháme kynout zhruba hodinu na teplém místě.
Smažíme v lívanečníku či klasické pánvi, na kapce oleje či nasucho. Podáváme např. s ovocem, marmeládou, javorovým sirupem rostlinným tvarohem aj.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)