Kynuté lívance (vegan)

 



Předpověď počasí nevěstí nic dobrého, čehož se dá využít ve prospěch líné, promakanější snídaně. Upřímně, takové složitosti připravuji opravdu velmi sporadicky... O to víc si pak takovou snídani užíváme, což také není od věci :-) Jaká je ta vaše "extra" snídaně?



Kynuté lívance (vegan)


(2 - 3 porce)


Kvásek

  • 6 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • pár lžic mléka


  • 250 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce rostlinného jogurtu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 150 g hladké špaldové/pohankové mouky
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • špetka soli


Začneme přípravou kvásku. Droždí rozdrobíme, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a pomocí vidličky rozmícháme. Necháme vzejít kvásek.


Ve velké míse prošleháme mléko s jogurtem a rozehřátým olejem. Vmícháme mouku, cukr, špetku soli i kvásek a opatrně zapracujeme. Necháme kynout zhruba hodinu na teplém místě. 


Smažíme v lívanečníku či klasické pánvi, na kapce oleje či nasucho. Podáváme např. s ovocem, marmeládou, javorovým sirupem rostlinným tvarohem aj. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)