Vločky s malinovým chia džemem a kešu tvarohem

 

Někdy je to s těmi názvy receptů náročný. Jednou mi přijdou moc krátké, jindy mám problém tam vše napasovat, někdy se mi jen těžko hledá český ekvivalent pro nějaký název. Jako třeba overnight oats. Přes noc máčené vločky zní dost divně, ale myslím, že tenhle fígl je už dnes tak profláklý, že určitě sami doma připravujete či minimálně tušíte, o co jde. 

I když to vypadá jako rychlovka, ve finále mi dal recept celkem zabrat, hlavně kvůli krému. To si samozřejmě můžete ulehčit použitím třeba jen jogurtu. Pokud se ale budete striktně držet receptu, vznikne vám poměrně velké množství krému, které rozhodně nespotřebujete. Ale za mě je to super, protože jej můžete využít následující dny jinde a v podstatě zabijete dvě mouchy jednou ranou... Třeba jen tak s ovocem, do letního ovocného dortu (recept brzy)



Vločky s malinovým chia džemem a kešu tvarohem


(4 skleničky)


Vločky

  • 1 hrnek (bezlepkových) ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1/2 hrnku kešu tvarohu
  • 1/2 hrnku mandlového mléka


Malinový chia džem

  • 200 g malin
  • javorový sirup dle chuti
  • 1 lžíce chia semínek


Kešu tvaroh

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 100 g kešu oříšků
  • 1 ztužovač šlehačky
  • kokosový/třtinový cukr dle chuti
  • 120 ml rostlinného (např. kokosového) jogurtu
  • 100 ml kokosového oleje

Na dokončení
  • kešu tvaroh
  • čerstvé maliny
  • plátky mandlí
  • kokosové chipsy
  • mandlové máslo


Začneme přípravou kešu tvarohu. Kokosové mléko vložíme přes noc či alespoň na pár hodin do lednice, aby se tučná část oddělila od tekuté. Kešu ořechy zalijeme vodou a necháme pár hodin odležet. Poté z plechovky odebereme pouze tučnou část kokosového mléka a pomocí ručního šlehače a ztužovače vyšleháme dotuha. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme je s jogurtem, cukrem dle chuti. Na závěr postupně vmícháme po lžících kokosovou šlehačku, rozehřátý kokosový olej a dáme tuhnout do lednice. 


Ve velké míse smícháme vločky s chia semínky, špetkou soli, skořicí, vanilkovým práškem. Přidáme mandlové máslo, kešu tvaroh, mléko, důkladně promícháme a dáme odležet do lednice.


Na malinový chia džem pouze maliny rozehřejeme, dle chuti osladíme. Odstavíme z plotny a vmícháme chia semínka. 


Do skleniček rozdělíme vločky, poklademe je kešu tvarohem, chia džemem, poklademe čerstvými malinami, plátky mandlí, kokosovými chipsy a máslem.  



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)