Vločky s malinovým chia džemem a kešu tvarohem
(4 skleničky)
Vločky
- 1 hrnek (bezlepkových) ovesných vloček
- 2 lžíce chia semínek
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce mandlového másla
- 1/2 hrnku kešu tvarohu
- 1/2 hrnku mandlového mléka
Malinový chia džem
- 200 g malin
- javorový sirup dle chuti
- 1 lžíce chia semínek
Kešu tvaroh
- 1 plechovka kokosového mléka
- 100 g kešu oříšků
- 1 ztužovač šlehačky
- kokosový/třtinový cukr dle chuti
- 120 ml rostlinného (např. kokosového) jogurtu
- 100 ml kokosového oleje
- kešu tvaroh
- čerstvé maliny
- plátky mandlí
- kokosové chipsy
- mandlové máslo
Začneme přípravou kešu tvarohu. Kokosové mléko vložíme přes noc či alespoň na pár hodin do lednice, aby se tučná část oddělila od tekuté. Kešu ořechy zalijeme vodou a necháme pár hodin odležet. Poté z plechovky odebereme pouze tučnou část kokosového mléka a pomocí ručního šlehače a ztužovače vyšleháme dotuha. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme je s jogurtem, cukrem dle chuti. Na závěr postupně vmícháme po lžících kokosovou šlehačku, rozehřátý kokosový olej a dáme tuhnout do lednice.
Ve velké míse smícháme vločky s chia semínky, špetkou soli, skořicí, vanilkovým práškem. Přidáme mandlové máslo, kešu tvaroh, mléko, důkladně promícháme a dáme odležet do lednice.
Na malinový chia džem pouze maliny rozehřejeme, dle chuti osladíme. Odstavíme z plotny a vmícháme chia semínka.
Do skleniček rozdělíme vločky, poklademe je kešu tvarohem, chia džemem, poklademe čerstvými malinami, plátky mandlí, kokosovými chipsy a máslem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)