Alespoň jednou do roka musí být rebarborový krambl. Mám tak asi rebarboru nejraději. Její kyselost se skvěle snoubí se sladkou drobenkou. Tentokrát jsem ještě rebarboru doplnila hruškami a malinami. A ne jen tak obyčejnými. Nejprve jsem si připravila karamel, ve kterých jsem vykoupala hrušky... no je třeba více slov?
Rebarborový krambl s karamelizovanými hruškami a malinami
(4 porce)
- 50 g kokosového/třtinového cukru
- špetka vanilkového prášku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička citrónové kůry
- 2 hrušky
- 400 g rebarbory
- 100 g malin
Posypka/drobenka
- 1/2 hrnku lískových ořechů
- 3/4 hrnku ovesné mouky
- 1/2 hrnku lískové mouky
- 1/4 hrnku kokosového/třtinového cukru
- 100 g Bio Alsanu/kokosového oleje
K podávání
- mandlový či jiný jogurt
- nasekané lískové ořechy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Lískové ořechy dáme jen tak na sucho péct zhruba na 10 minut. Poté je necháme chvíli vychladit a pomocí rukou či utěrky poválíme, abychom je částečně zbavili slupky a nasekáme nadrobno.
V rendlíku dáme mezitím ohřívat cukr s vanilkovým práškem, citrónovou šťávou a kůrou, dokud se nám zcela nerozpustí a nezkaramelizuje. Oloupané hrušky nakrájíme na menší kousky a vsypeme ke karamelu. Hrušky necháme všechny obalit karamelem a budeme vařit cca 10 minut, občas promícháme. Poté přidáme na kousky nakrájenou rebarboru a budeme vařit dalších 10 minut.
Ovoce přemístíme do zapékací nádoby či nádob, přidáme maliny a zasypeme drobenkou. Tu si vyrobíme smícháním ovesné mouky s lískovou, nasekanými ořechy, cukrem a tukem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Podáváme ještě teplé s jogurtem či zmrzlinou.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)