Rebarborový krambl s karamelizovanými hruškami a malinami

 

Alespoň jednou do roka musí být rebarborový krambl. Mám tak asi rebarboru nejraději. Její kyselost se skvěle snoubí se sladkou drobenkou. Tentokrát jsem ještě rebarboru doplnila hruškami a malinami. A ne jen tak obyčejnými. Nejprve jsem si připravila karamel, ve kterých jsem vykoupala hrušky... no je třeba více slov? 




Rebarborový krambl s karamelizovanými hruškami a malinami


(4 porce)


  • 50 g kokosového/třtinového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 2 hrušky
  • 400 g rebarbory
  • 100 g malin


Posypka/drobenka

  • 1/2 hrnku lískových ořechů
  • 3/4 hrnku ovesné mouky
  • 1/2 hrnku lískové mouky
  • 1/4 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • 100 g Bio Alsanu/kokosového oleje


K podávání

  • mandlový či jiný jogurt
  • nasekané lískové ořechy



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Lískové ořechy dáme jen tak na sucho péct zhruba na 10 minut. Poté je necháme chvíli vychladit a pomocí rukou či utěrky poválíme, abychom je částečně zbavili slupky a nasekáme nadrobno. 


V rendlíku dáme mezitím ohřívat cukr s vanilkovým práškem, citrónovou šťávou a kůrou, dokud se nám zcela nerozpustí a nezkaramelizuje. Oloupané hrušky nakrájíme na menší kousky a vsypeme ke karamelu. Hrušky necháme všechny obalit karamelem a budeme vařit cca 10 minut, občas promícháme. Poté přidáme na kousky nakrájenou rebarboru a budeme vařit dalších 10 minut. 


Ovoce přemístíme do zapékací nádoby či nádob, přidáme maliny a zasypeme drobenkou. Tu si vyrobíme smícháním ovesné mouky s lískovou, nasekanými ořechy, cukrem a tukem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Podáváme ještě teplé s jogurtem či zmrzlinou. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)