Tofu jahodové knedlíky
(2 porce, cca 12 ks)
Knedlíky
- 1 balení tofu natural (180 - 200 g)
- 1 menší banán
- 2 lžíce třtinového/kokosového cukru
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 150 g hladké špaldové mouky
- čerstvé jahody
Jahodová omáčka
- jahody
- mandlové mléko
Na dokončení
- čerstvé jahody
- čerstvá máta, meduňka
- lyofilizované jahody
Tofu s banánem pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka. Přisypeme cukr, špetku soli, vanilkového prášku, mouku a zpracujeme v těsto.
Jahody omyjeme a necháme okapat. Zbavíme stopek. Pomocí navlhčených rukou budeme balit jahody do těsta do jeho spotřebování.
Knedlíky vaříme ve velkém hrnci. Jakmile vyplavou na povrch, budeme vařit cca ještě 10 minut. Pro jistotu jeden knedlík obětujeme a rozkrojíme, abychom zjistili, jestli jsou hotové.
Mezitím si připravíme omáčku. Záměrně neuvádím množství. Záleží, jak chcete omáčku hustou, tmavou, sladkou... Jahody rozmixujeme s mlékem v hladký krém. Případně dosladíme.
Na talíře rozdělíme omáčku, knedlíky. Ozdobíme čerstvými jahodami, snítky máty či meduňky. Pro efekt můžeme i posypat práškem z lyofilizovaných jahod.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)