Tofu jahodové knedlíky



Co by to bylo za léto bez ovocných knedlíků? Neznám snad nikoho, kdo by je nemiloval... Proto mi to nedalo nezkusit zas trošku jinou variantu. Tofu knedlíky máme doma rádi už roky. Je super, že si tímto pokrmem navýšíte příjem bílkovin a chutná i těm, co jinak tofu neholdují, protože je tak hezky zakamuflované... Jahodovými knedlíky ale letos určitě nekončím, už se nemůžu dočkat na mé nejmilovanější meruňkové...



Tofu jahodové knedlíky


(2 porce, cca 12 ks)


Knedlíky

  • 1 balení tofu natural (180 - 200 g)
  • 1 menší banán
  • 2 lžíce třtinového/kokosového cukru
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • čerstvé jahody


Jahodová omáčka

  • jahody
  • mandlové mléko


Na dokončení

  • čerstvé jahody
  • čerstvá máta, meduňka
  • lyofilizované jahody



Tofu s banánem pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka. Přisypeme cukr, špetku soli, vanilkového prášku, mouku a zpracujeme v těsto. 


Jahody omyjeme a necháme okapat. Zbavíme stopek. Pomocí navlhčených rukou budeme balit jahody do těsta do jeho spotřebování. 


Knedlíky vaříme ve velkém hrnci. Jakmile vyplavou na povrch, budeme vařit cca ještě 10 minut. Pro jistotu jeden knedlík obětujeme a rozkrojíme, abychom zjistili, jestli jsou hotové. 


Mezitím si připravíme omáčku. Záměrně neuvádím množství. Záleží, jak chcete omáčku hustou, tmavou, sladkou... Jahody rozmixujeme s mlékem v hladký krém. Případně dosladíme.


Na talíře rozdělíme omáčku, knedlíky. Ozdobíme čerstvými jahodami, snítky máty či meduňky. Pro efekt můžeme i posypat práškem z lyofilizovaných jahod. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)