Třešňový chlebíček

 


Na tohle období se každý rok těším pomalu jak na Vánoce. Spousta ovoce, že je mi až líto, že nestíhám připravit, upéct vše, co bych si přála. Skáču jak zajíc mezi meruňkami, jahodami, třešněmi, malinami, borůvkami, broskvemi.... dilema, jestli připravit sirup, džem, upéct bublaninu, crumble, ovocné knedlíky nebo snad ledový čaj? Prostě dilema... nemůže to období trvat déle, prosím? :-)




Třešňový chlebíček


  • 280 g hladké špaldové mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 130 g kokosového/třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 180 g rostlinného jogurtu
  • 250 ml mandlového mléka
  • 50 ml řepkového/kokosového oleje
  • 150 g vypeckovaných třešní
  • mandlové plátky na posypání



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem, pokud nemáme silikonovou.


Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlemi, cukrem, práškem do pečiva, špetkou soli a vanilkového prášku.


V menší misce prošleháme jogurt s mlékem a olejem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme vypeckované třešně. 


Těsto přelijeme do chlebíčkové formy, povrch posypeme mandlovými plátky a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)