Jahodová bublanina s mákem a mandlemi

 

Trošku klasika, trošku vylepšená... taková je tato bublanina. Na první pohled jde o bublaninu, kterou jsme celé dětství jedli u babičky, maminky... Ale je ozvláštněna mákem, mandlemi a navoněná vanilkou.... Doufám, že jsem vás patřičně nalákala a dáte jí šanci :-) Protože si myslím, že je stejně vláčná, ale ještě o kus voňavější a zajímavější. Kdo má rád sladší dezerty, doporučuji přidat 20 - 50 g cukru. 




Jahodová bublanina s mákem a mandlemi


(dortová forma 23 cm)


  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 70 g mletých mandlí
  • 4 lžíce máku
  • 1 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 100 g kokosového/třtinového cukru
  • 120 g kokosové kysané smetany
  • 120 g ovesné smetany
  • 70 g kokosového oleje
  • 200 g čerstvých jahod
  • plátky mandlí na posypání


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Jahody omyjeme a necháme okapat. 


Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlemi, mákem, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkového prášku a cukr. 


V menší misce prošleháme smetany s rozehřátým olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto, které rozprostřeme po dortové formě. Jahody přepůlíme a poklademe rovnoměrně po těstě a lehce do těsta zatlačíme. Na závěr posypeme mandlovými plátky a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)