Trošku klasika, trošku vylepšená... taková je tato bublanina. Na první pohled jde o bublaninu, kterou jsme celé dětství jedli u babičky, maminky... Ale je ozvláštněna mákem, mandlemi a navoněná vanilkou.... Doufám, že jsem vás patřičně nalákala a dáte jí šanci :-) Protože si myslím, že je stejně vláčná, ale ještě o kus voňavější a zajímavější. Kdo má rád sladší dezerty, doporučuji přidat 20 - 50 g cukru.
Jahodová bublanina s mákem a mandlemi
(dortová forma 23 cm)
- 200 g hladké špaldové mouky
- 70 g mletých mandlí
- 4 lžíce máku
- 1 balení prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 100 g kokosového/třtinového cukru
- 120 g kokosové kysané smetany
- 120 g ovesné smetany
- 70 g kokosového oleje
- 200 g čerstvých jahod
- plátky mandlí na posypání
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Jahody omyjeme a necháme okapat.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlemi, mákem, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkového prášku a cukr.
V menší misce prošleháme smetany s rozehřátým olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto, které rozprostřeme po dortové formě. Jahody přepůlíme a poklademe rovnoměrně po těstě a lehce do těsta zatlačíme. Na závěr posypeme mandlovými plátky a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)