Letní cheesecake skleničky

 

tropy udeřily, to si říká o lehký osvěžující dezert. Přesně takové jsou tyto letní cheesecake skleničky. Já vám ani nevím, proč jsem vlastně nikdy cheesecake do skleniček nepřipravila, vždy jsem se držela klasiky. Přitom je tato verze mnohem rychlejší  a řekla bych, že i srovnatelně efektní. Určitě ani návštěvu neurazíte touto rychlovkou :-)



Letní cheesecake skleničky


(4 porce)


Cheesecake 

  • 30 g kešu natural
  • 100 g rostlinného jogurtu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce šťávy + kůry z Bio citrónu
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžíce mandlové mouky

Třešňový chia rozvar
  • 300 g vypeckovaných třešní
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce chia semínek

Na dokončení
  • 4 oblíbené sušenky, já použila tyto
  • ovoce dle chuti (borůvky, maliny, třešně, jahody...)


Začneme přípravou hmoty na cheesecake. Kešu ořechy alespoň na 4 hodiny předem namočíme. Poté je rozmixujeme s rostlinným jogurtem, kokosovým olejem, citrónovou šťávou, kůrou, cukrem a mandlovou moukou. Hmota vám bude připadat příliš tekutá, ale nebojte, v lednici ztuhne. Já připravila den předem.

Na třešňový chia rozvar omyjeme a vypeckujeme třešně a v rendlíku zahříváme. Osladíme kokosovým cukrem, případně podlijeme trochou vody, ale měly by pustit vlastní šťávu. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka a necháme vychladnout. 

Začneme vrstvit skleničky. Sušenky rozmixujeme na prášek a rovnoměrně je rozdělíme na dno skleniček a udusáme. Na sušenkovou vrstvu přijde cheesecake hmota, třešňový chia rozvar a na závěr ozdobíme čerstvým ovocem dle chuti. Dáme tuhnout do lednice. 



2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)