Polévka z pečených rajčat, fenyklu a česneku

 

Jelikož mě zasáhl nějaký bacil, byla jsem nucena vzdát se oblíbených smoothie bowls a zaměřit se na pokrmy, které mi ten krk naopak prohřejí, jako ovesná kaše či právě polévky. Což zas takové přemáhání nebylo, protože zeleninové krémy prostě miluji za jakéhokoliv počasí. Obzvláště, když je sezóna, veškerá zelenina má mnohem lepší, plnou chuť a je za mnohem příjemnější cenu. 


Rovnou jsem toho využila ve prospěch blogu a nafotila moji oblíbenou kombinaci z pečených rajčat, fenyklu a česneku. Doma jsme ji měli už několikrát, ale nikdy to nějak nevyšlo s focením, tak konečně... :-)




Polévka z pečených rajčat, fenyklu a česneku


(2 hlavní porce, 3 menší)



  • 1 kg zralých rajčat
  • 1 fenykl
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 750 ml zeleninového vývaru/vody
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kokosového cukru či dle chuti
  • 1/2 lžičky sladké papriky



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rajčata, fenykl omyjeme, cibuli, česnek oloupeme a vše nakrájíme na menší kousky a rozprostřeme po plechu. Pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem a dáme péct zhruba na 40 minut. 


Poté upečenou zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a rozmixujeme na hladký krém pomocí tyčového mixéru. Dochutíme bobkovým listem, balzamikovým octem, tymiánem, cukrem, sladkou paprikou a prohřejeme. 


Podáváme s krutonky či jak máme rádi. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)