Vegan jablečný štrúdl
(1 nohavice)
Těsto
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1/3 hrnku mandlového mléka
- 1/6 hrnku řepkového oleje
Náplň
- strouhaný kokos
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
- hrst nesířených rozinek
- hrst vlašských ořechů
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
- 1 lžička řepkového oleje
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Na těsto ve velké míse smícháme mouku s mlékem, olejem a zpracujeme v kompaktní hmotu. Dáme chladit do lednice, mezitím připravíme náplň.
Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřinců a nastrouháme na tenké plátky či nakrájíme na drobné kostičky. Vložíme je do misky a zasypeme skořicí, cukrem, rozinkami a ořechy. Odložíme stranou.
Těsto si vyválíme na tenký plát, posypeme jej tenkou vrstvou kokosu, aby nevytekla jablečná šťáva. Na kokos poklademe jablečnou směs a opatrně zavineme. Na závěr potřeme směsí mléka, cukru a oleje.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 - 45 minut, prostě dozlatova. Po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat rozmixovaným třtinovým cukrem na moučku.
Vdaka za rychle a vyborne cesto na vegansku strudlu, ktora sa podarila hned.
OdpovědětVymazatZdravím a moc děkuji za skvělý a jednoduchý recept. Štrůdl je vynikající.
OdpovědětVymazatProsím o radu: dělala jsem strudl podle receptu. S testem se krásně pracovalo, netrhalo se, tvářilo se skvěle. Po upečení je nicméně dost tuhé a láme se na větší kusy. Čím to je? Ráda bych pochopila ten mechanismus, abych si příště dokázala poradit. Bylo potřeba víc tekutin? Nebo více oleje, aby těsto bylo vlacnejsi? Díky moc za jakékoli rady a tipy, s veganskym pečením teprve začínám.
OdpovědětVymazatDobrý den, takhle bohužel na dálku nedokážu poradit, když nevidím výsledný produkt. Ona to může být i taková "blbost" jako jinak pečící trouba, teplota použitých surovin...
Vymazat