Vegan jablečný štrúdl
(1 nohavice)
Těsto
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1/3 hrnku mandlového mléka
- 1/6 hrnku řepkového oleje
Náplň
- strouhaný kokos
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
- hrst nesířených rozinek
- hrst vlašských ořechů
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
- 1 lžička řepkového oleje
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Na těsto ve velké míse smícháme mouku s mlékem, olejem a zpracujeme v kompaktní hmotu. Dáme chladit do lednice, mezitím připravíme náplň.
Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřinců a nastrouháme na tenké plátky či nakrájíme na drobné kostičky. Vložíme je do misky a zasypeme skořicí, cukrem, rozinkami a ořechy. Odložíme stranou.
Těsto si vyválíme na tenký plát, posypeme jej tenkou vrstvou kokosu, aby nevytekla jablečná šťáva. Na kokos poklademe jablečnou směs a opatrně zavineme. Na závěr potřeme směsí mléka, cukru a oleje.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 - 45 minut, prostě dozlatova. Po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat rozmixovaným třtinovým cukrem na moučku.
Vdaka za rychle a vyborne cesto na vegansku strudlu, ktora sa podarila hned.
OdpovědětVymazat