Francouzské tousty s balzamikovými švestkami a čokoládou

 


Kdy jindy, než o víkendu využít volnější ráno a dopřát trošku sofistikovanější snídani... Mohou to být palačinky, lívance, různě připravená vejce nebo právě francouzské tousty. Ony se na jednu stranu tváří strašně fancy, ale na druhou tak spotřebujete starší pečivo. A nemusíte se vůbec omezovat na toustový chléb, takto upravená bude skvělá i vánočka, croissanty nebo jakýkoliv jiný chléb...




Francouzské tousty s balzamikovými švestkami a čokoládou


(2 porce)


Francouzské tousty

  • 4 plátky celozrnného toustového chleba
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 4 lžíce cizrnové mouky
  • 1 lžička drcených lněných semínek
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • kokosový/řepkový olej na smažení


Balzamikové švestky


Na dokončení

  • oblíbená hořká čokoláda
  • čokoládové oříškové máslo
  • lískové oříšky


V široké míse prošleháme pomocí metličky mandlové mléko s cizrnovou moukou, drcenými lněnými semínky, cukrem, skořicí a vanilkovým práškem. 


Toustové chleby postupně namáčíme v připravené směsi a smažíme z obou stran na kapce kokosového či řepkového oleje. 


Mezitím si připravíme balzamikové švestky. Švestky omyjeme, přepůlíme, vypeckujeme. V rendlíku s cukrem, skořicí, balzamikovým octem je budeme zahřívat cca 15 minut. Podlijeme troškou vody, pokud je to potřeba. 


Tousty rozdělíme na talíře, poklademe švestkami, doplníme čokoládovým oříškovým máslem, oříšky, hoblinkami čokolády. Případně pocukrujeme a ihned podáváme. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)