Pečená ovesná kaše s karamelizovanými kořeněnými jablky

 

Protože mám teď podstatně méně času na vaření a pečení, snažím se vymýšlet recepty, který vydrží v ideálním případě na více dnů. Přesně taková je pečená ovesná kaše. Sice strávím přípravou cca půl hodinky, ale pak už jen každé ráno ukrajuju jednotlivé porce. Doplním nějakým čerstvým ovocem, mlékem či jogurtem a snídaně je na světě. 


Tato varianta voní podzimem po perníkovém koření, javorovém sirupu. Je krásně šťavnatá díky vrstvě karamelizovaných jablíček a tak dobrá... :-)



Pečená ovesná kaše s karamelizovanými kořeněnými jablky


(4 porce)


Kaše

  • 1 lžíce lněných semínek + 3  lžíce vody
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 hrnky bezlepkových ovesných vloček
  • 1/4 hrnku pekanových ořechů
  • 1/4 hrnku lískových ořechů
  • 2 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 a 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 1/4 hrnku javorového sirupu

Karamelizovaná kořeněná jablka
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 jablka
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce javorového sirupu


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Lněná semínka smícháme s vodou a odložíme stranou. Zapékací nádobu vymažeme kokosovým olejem. 

Ve velké míse smícháme ovesné vločky s ořechy, perníkovým kořením, špetkou soli, práškem do pečiva. V menší misce prošleháme lněná semínka s mandlovým mlékem, javorovým sirupem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zapracujeme. 

V rendlíku rozehřejeme kokosový olej. Přisypeme oloupaná a nadrobno nakrájená jablka. Dochutíme perníkovým kořením, javorovým sirupem. Za občasného míchání necháme změknout. 

Zapékací nádobu naplníme polovinou ovesné kaše. Následně poklademe karamelizovanými jablky a zbytkem kaše. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)