Muffiny s malinami a bílou čokoládou

 

Maliny a bílá čokoláda k sobě parádně sedí, proto by byla škoda je nekámošit třeba v muffinech. Obecně mám muffiny moc ráda, protože je to taková rychlovka a vždy sklízí úspěch. Tyto jsou velmi vláčné díky smetaně i obsaženým malinám. Určitě běžte do nich, třeba hned o víkendu...



Muffiny s malinami a bílou čokoládou


(12 ks)


  • 1 zralý banán
  • 200 g kokosové zakysané smetany 
  • 60 ml kokosového oleje
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g kokosového/třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 125 g malin
  • 50 g bílé čokolády



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či nastříhaným pečícím papírem. 


Ve velké míse rozmačkáme pomocí vidličky banán na kaši. Prošleháme jej se zakysanou smetanou a kokosovým olejem. 


V jiné míse promícháme hladkou špaldovou mouku s celozrnnou, cukrem, práškem do pečiva, sodou, solí a vanilkovým práškem. 


Sypkou směs přisypeme k tekuté a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr přimícháme opatrně maliny a nasekanou čokoládu. Muffinovou formu naplníme do cca 3/4 těstem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 - 25 minut. 




2 komentářů:

  1. Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, kde se dá sehnat kokosová zakysaná smetana. Děkuji za radu!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)