Arašídové linecké (V)

 


Klasické linecké peče snad každá rodina a má svůj osvědčený recept. Ale pokud chcete zas trošku něco jiného a jste navíc milovníkem oříškových másel, jděte do tohoto receptu. A nedržte se pouze burákového másla, místo mletých arašídů použijte mandle, lískové oříšky, kešu nebo třeba pistácie a ty napárujte s příslušným oříškovým máslem. Ideální je použít jemné máslo bez kousků. 




Arašídové linecké (V)


(cca 20-25 slepených kusů)



Těsto

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 100 g mletých arašídů
  • 50 g mletého třtinového/kokosového cukru
  • špetka soli
  • 100 g Bio Alsanu


Na dokončení

  • oblíbené jemné arašídové máslo



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mouku s mletými arašídy, cukrem a špetkou soli. 


Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit  alespoň na hodinu.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme oblíbeným arašídovým máslem. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)