Klasické linecké peče snad každá rodina a má svůj osvědčený recept. Ale pokud chcete zas trošku něco jiného a jste navíc milovníkem oříškových másel, jděte do tohoto receptu. A nedržte se pouze burákového másla, místo mletých arašídů použijte mandle, lískové oříšky, kešu nebo třeba pistácie a ty napárujte s příslušným oříškovým máslem. Ideální je použít jemné máslo bez kousků.
Arašídové linecké (V)
(cca 20-25 slepených kusů)
Těsto
- 100 g hladké špaldové mouky
- 100 g mletých arašídů
- 50 g mletého třtinového/kokosového cukru
- špetka soli
- 100 g Bio Alsanu
Na dokončení
- oblíbené jemné arašídové máslo
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s mletými arašídy, cukrem a špetkou soli.
Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit alespoň na hodinu.
Poté rozválíme těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme oblíbeným arašídovým máslem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)