Další recept, který mám v hlavě už delší dobu a ne a ne se k němu dostat. Jde opět o obměnu klasického cukroví, která mě poslední dobou baví moc. Každopádně kombinace pistácií s bílou čokoládou je nepřekonatelná a věřím, že neodolá téměř nikdo, ani zapřísáhlý zastánce klasických vanilkových rohlíčků. Alespoň u nás ne...
Pistáciové rohlíčky v bílé čokoládě
(cca 30 ks)
Rohlíčky
- 120 g hladké špaldové mouky
- 50 g mletých pistácií
- 30 g mletého kokosového/třtinového cukru
- špetka soli
- 85 g Bio Alsanu/kokosového oleje
Na obalení
- mletý kokosový/třtinový cukr
- 1 vanilkový lusk
Na dokončení
- bílá čokoláda
- nasekané pistácie
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Pokud nemáme již předem, rozmixujeme cukr a pistácie na moučku.
V míse smícháme mouku s mletými pistáciemi, cukrem a solí. Na závěr přidáme tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto. To zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neosychalo a dáme chladit minimálně na půl hodiny.
Poté pomocí rukou budeme válet rohlíčky, pokud možno stejné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.
Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Jakmile začnou růžovět vytáhneme, necháme chvíli vychladnout a budeme je obalovat ve směsi cukru a dřeně z vanilkového lusku.
Na závěr je můžeme máčet v rozehřáté bílé čokoládě a sypat nasekanými pistáciemi.
Vypadají prudce jedle a fotografie je přímo výstavní.
OdpovědětVymazatNádhera, Lucinko, děkuji moc a přeji krásné adventní dny.
Bohunka