Pistáciové rohlíčky v bílé čokoládě (V)

 

Další recept, který mám v hlavě už delší dobu a ne a ne se k němu dostat. Jde opět o obměnu klasického cukroví, která mě poslední dobou baví moc. Každopádně kombinace pistácií s bílou čokoládou je nepřekonatelná a věřím, že neodolá téměř nikdo, ani zapřísáhlý zastánce klasických vanilkových rohlíčků. Alespoň u nás ne...




Pistáciové rohlíčky v bílé čokoládě


(cca 30 ks)


Rohlíčky

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletých pistácií
  • 30 g mletého kokosového/třtinového cukru
  • špetka soli
  • 85 g Bio Alsanu/kokosového oleje


Na obalení

  • mletý kokosový/třtinový cukr
  • 1 vanilkový lusk


Na dokončení

  • bílá čokoláda
  • nasekané pistácie


Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Pokud nemáme již předem, rozmixujeme cukr a pistácie na moučku.


V míse smícháme mouku s mletými pistáciemi, cukrem a solí. Na závěr přidáme tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto. To zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neosychalo a dáme chladit minimálně na půl hodiny.


Poté pomocí rukou budeme válet rohlíčky, pokud možno stejné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.


Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Jakmile začnou růžovět vytáhneme, necháme chvíli vychladnout a budeme je obalovat ve směsi cukru a dřeně z vanilkového lusku.


Na závěr je můžeme máčet v rozehřáté bílé čokoládě a sypat nasekanými pistáciemi. 





1 komentářů:

  1. Vypadají prudce jedle a fotografie je přímo výstavní.
    Nádhera, Lucinko, děkuji moc a přeji krásné adventní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)