Recept na tyhle rohlíčky jsem měla v hlavě už loni, ale nakonec to nějak neklaplo. O to víc jsem se pak těšila, že je letos konečně zrealizuji. Ne že bych pořádala tabulky čokolády na posezení, naopak. Nemám vůbec potřebu ji jíst jen tak, ale na druhou stranu, když si mám vybrat nějaký dezert, zmrzlinu... tak u mě vyhrává na plné čáře čokoládová/kakaová varianta před tou vanilkovou. Takže jsem si ušila rohlíčky na míru, dle svých chutí. No nezklamaly... určitě je vyzkoušejte. Věřím, že milovníci čokolády je ocení.
Kakaové rohlíčky s čokoládou a lískovými ořechy
(cca 30 ks)
Rohlíčky
- 120 g hladké špaldové mouky
- 30 g mletých lískových ořechů
- 20 g raw kakaového prášku
- 30 g mletého kokosového/třtinového cukru
- špetka soli
- 85 g Bio Alsanu/kokosového oleje
Na dokončení
- hořká čokoláda
- nasekané lískové ořechy
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Pokud nemáme již předem, rozmixujeme cukr a lískové ořechy na moučku.
V míse smícháme mouku s mletými ořechy, kakaovým práškem, cukrem a solí. Na závěr přidáme tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto. To zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neosychalo a dáme chladit minimálně na půl hodiny.
Poté pomocí rukou budeme válet rohlíčky, pokud možno stejné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.
Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Jakmile začnou růžovět vytáhneme, necháme vychladnout.
Na závěr je můžeme máčet v rozehřáté hořké čokoládě a sypat posekanými lískovými ořechy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)