Ani nevíte, jak jsem se těšila na tenhle recept, vlastně všechny vánoční. Já to období prostě miluju a užívám si to focení ze všech nejvíc v roce. I když letos těch příspěvků nebude tolik, protože jsou priority někde jinde. Ale věřím, že to pochopíte :-)
Nicméně jsem nelenila a pár receptů jsem si stihla připravit už v létě. Což byl zajímavý zážitek v třicetistupňových vedrech fotit Vánoce, nahánět větvičky, zahrabané dekorace... Ale k receptu... Tlapky jsou taková klasika. Upřímně jsem je nikdy nevyhledávala, ale tyhle mi moc zachutnaly. Voní hodně po přidaných arašídech a nejsou úplně tak suché, jak je znám z dětství...
Arašídové tlapky
(cca 50 ks)
- 70 g hladké špaldové mouky
- 2 lžíce raw kakaového prášku
- 70 g mletého kokosového/třtinového cukru
- 60 g mletých arašídů
- 125 g Bio Alsanu
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, cukrem a arašídy. Přidáme na menší kousky nakrájený tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby neosychalo a dáme chladit do lednice alespoň na hodinu, ideálně přes noc.
Poté formičky plníme pomocí rukou. Neměly by být zcela plné. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 10 minut.
Necháme chvíli vychladnout a poté opatrně vyklepneme. Můžeme obalit v mletém cukru.
Vypadají luxusně. A že jsou letní nikdo nepozná, jsi šikulka veliká, Lucinko.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Bohunka
Děkuji Bohunko za komentář :-)
Vymazat