Jablečný kakaový perník



Už se pomalu ladíte na Vánoce? Já mám pocit, že ještě ani podzim nezačal a všude už na mě vyskakuje vánoční výzdoba, balící papír, tipy na dárky atd. Přitom bych si ještě ráda užívala podzimní módu, dýňovou polévku, pumpkin spice latté, chai latté, krásně zbarvenou přírodu a vše, co k tomuto úžasnému období patří...stejně tak jako podzimní pečení plné dýně, jablek, hrušek, skořice, perníkového koření...




Jablečný kakaový perník


(malý plech)


  • 1 lžíce drcených lněných semínek + 3 lžíce vody
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 90 g kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • špetka soli
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 125 ml rostlinného mléka
  • 150 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 50 g brusinek
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g hořké čokolády



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaovým práškem a solí. 


V menší misce prošleháme olej s mlékem a lněnými semínky. Přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr vmícháme nastrouhaná jablka, nalámané ořechy a brusinky. 


Přelijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny. Necháme zcela vychladnout a poté pocákáme rozehřátou čokoládou. 



1 komentářů:

  1. Jemine mňam hneď by som si ho dala.

    Blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)