Kakaové linecké s čokoládou (V)

 

Já prostě ty kakaové/čokoládové dezerty můžu, takže se nabízelo vyrobit si i takové linecké. Tentokrát jsem zatoužila po bezlepkové variantě, takže jsem využila mletých mandlí a kokosové mouku, která mi leží doma a upřímně po ní moc často nesahám. Sypké sladidlo jsem nahradila tekutým, tentokrát javorovým sirupem, který má svou specifickou chuť. A aby bylo cukroví ještě voňavější, jako tuk jsem zvolila kokosový olej. Linecké jsem už pak jen slepovala rozehřátou hořkou čokoládou. Ale dobré bude určitě i s klasickou marmeládou, třeba malinovou? 




Kakaové linecké s čokoládou (V)


(cca 20 slepených kusů)


Těsto

  • 120 g mletých mandlí
  • 40 g kokosové mouky
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • 80 g javorového sirupu
  • 50 g kokosového oleje


Na dokončení

  • 100 g hořké čokolády



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mleté mandle s kokosovou moukou, kakaovým práškem, skořicí, sodou, vanilkovým práškem a špetkou soli.  


Javorový sirup prošleháme s rozehřátým kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit do lednice alespoň na hodinu.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni. 




1 komentářů:

  1. Aac, tady to voní krásně Vánočně. A ty fotografie, ach. Lucinko, naaadhera. Už cítím vůní jehličí a cinkání zvonečku..
    Krásný večer a děkuji za skvělý recept.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)