Tenhle recept vlastně vznikl díky kokosové mouce, která se mi doma válí už nějaký čas a vůbec po ní nesahám. Občas to tak prostě vyjde, že mám nějakou surovinu, kterou chci/potřebuji spotřebovat a od toho se odvíjí vše. Vzpomněla jsem si na loňský recept na šlehačkové cukroví a už to jelo... místo klasického rostlinného mléka jsem sáhla po kokosovém, část špaldové mouky vystřídala právě ta kokosová... a tak vzniklo tohle cukroví :-)
Kokosové šlehačkové cukroví (V)
(cca 50 ks)
Těsto
- 200 g hladké špaldové mouky
- 25 g kokosové mouky
- 125 ml kokosového mléka
- 125 g kokosového oleje/Bio alsanu
Na dokončení
- cukr na obalování*
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme mouky s kokosovým mlékem a rozehřátým kokosovým olejem či alsanem (ten netřeba rozehřívat) a pomocí rukou zpracujeme v těsto.
Těsto nemusíme ani chladit a rovnou jej rozválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 - 8 minut. Jakmile začne růžovět, je ten pravý čas plech vytáhnout.
Ještě teplé obalujeme v cukru.
*Na obalování jsem si polovinu třtinového cukru pomlela a smíchala s tou nemletou částí. Ideální je vybírat co nejsvětlejší třtinový cukr, aby bylo cukroví hezky světlé.
Tohle vypadá naprosto dokonale...miluju kokos a kokosové cukroví je prostě dobrota. Díky za recept :)
OdpovědětVymazat