Brownies s pekany a maldonskou solí

 

K příležitosti sv. Valentýna jsem chtěla ještě připravit nějaký vyloženě čokoládový recept. A co může být větší klasikou než brownies? Možná to nebude nic ohromně nového a šokujícího, ale já je prostě miluji a fakt dobrý recept na takovou čokoládovou bombu se hodí mít doma. A že tenhle je... Ale opět vše stojí na kvalitních surovinách, proto na čokoládě ani kakaovém prášku nešetřete, rozhodně se to nevyplatí. Také si hlídejte dobu pečení, dokonalé brownies jsou uvnitř velmi vláčné...




Brownies s pekany a maldonskou solí


(zapékací forma 20x20 cm)


  • 120 ml vody z cizrny
  • 200 g kiokosového/třtinového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 160 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g rostlinného tuku (např. Bio Alsan)
  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g čokoládových chipsů
  • 50 g pekanových ořechů
  • maldonská sůl


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem.


Vodu z cizrny vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a vanilkovým práškem v hladkou pěnu. 


Hořkou čokoládu s rostlinným tukem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme ji vychladnout a poté přilijeme k pěně a opatrně zapracujeme. Přisypeme prosátou mouku, kakaový prášek  vmícháme do tekuté směsi. Na závěr přidáme čokoládové chipsy a pekanové ořechy. 


Těsto přendáme do zapékací nádoby, rovnoměrně rozetřeme, poklademe ještě pár ořechy, osolíme a dáme péct zhruba na 30 až 35 minut. Krájíme, až zcela vychladnou.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)