Znáte někoho, kdo nemiluje skořicové šneky? Já upřímně ne. Ta vůně skořice je nakažlivá... kdo nezkusil, neuvěří. Proto mi nedalo je neudělat doma. Pekla jsem už různé varianty rolek, jen ty základní, klasické skořicové, mě doteď míjely...
Je to tedy trošku časově náročnější, ale to platí pro každé kynuté těsto. Prostě je třeba si to trošku časově promyslet, aby ideálně byly ke snídani ještě vlažné, čerstvé, byt provoněný... Mně vyhovuje si těsto připravit večer, nechat jej kynout přes noc a ráno si trošku přivstat a už jen rolky dokončit. Taky se mi osvědčilo rolky potřít rozehřátým tukem, jsou pak ještě vláčnější a prostě chutnají líp, i druhý, třetí den. Vzniklou roládu nekrájím nožem, ale nití. Přijde mi, že se míň zdeformuje a řez je ostřejší. To jsou asi všechny typy, co mě napadají k přípravě šneků, tak teď už směle do nich :-)
Vegan skořicové šneky
(12 ks - malý plech)
Kvásek
- 60 ml teplé vody
- 1 balíček sušeného droždí (na 0,5 kg mouky)
- 1 lžíce cukru
Těsto
- 50 g kokosového/třtinového cukru
- 240 ml mandlového mléka
- 50 g Bio Alsanu či jiného rostlinného tuku
- 550 g hladké špaldové mouky
- špetka soli
Náplň
- 75 g Bio Alsanu či jiného rostlinného tuku
- 100 g kokosového/třtinového cukru
- skořice dle chuti
Poleva
- 120 g mletého třtinového cukru
- 4 lžíce mandlového mléka
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)