Čokoláda a burákové máslo v dezertech, to je moje :-) Proto vás nemůže překvapit, jak moc mi tyto muffiny chutnají. Nejsou vůbec suché, jak se občas u obdobných receptů může stát. A upřímně, není nic "horšího" jak suché muffiny, bábovka, chlebíček... U nás prostě vedou ty "mokré" moučníky.
Pokud se z jakéhokoliv důvodu vyhýbáte burákům nebo prostě chcete dále experimentovat, muffiny budou skvělé i s jiným ořechovým máslem. Úplně si je představuji s mandlovým a mandlovými plátky na povrchu nebo takové pistácie s čokoládou, to je teprve kombinace.
Čokoládovo-burákové muffiny
(12 ks)
Těsto
- 1 hrnek mandlového mléka
- 1 lžíce chia semínek
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
- 3 lžičky raw kakaového prášku
- 3 lžíce čokoládových pecek
- 3 lžíce burákového másla
- 2 lžíce nasekaných arašídů
Na dokončení
- čokoládové pecky
- nasekané arašídy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme.
Mandlové mléko prošleháme pomocí metličky s chia semínky a necháme odležet pár minut. Poté přilijeme javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a opět prošleháme.
V jiné míse promícháme hladkou špaldovou mouku s celozrnnou, mandlovou, práškem do pečiva, sodou, cukrem a přisypeme k tekuté směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu.
Tu si rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakaový prášek, čokoládové pecky a zapracujeme. Do druhé přimícháme arašídové máslo a arašídy.
Muffinovou formu budeme střídavě plnit čokoládovým a arašídovým těstem do spotřebování. Povrch ještě můžeme posypat čokoládovými peckami, arašídy a dáme péct zhruba na 20 - 25 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)