Čokoládovo-burákové muffiny

 


Čokoláda a burákové máslo v dezertech, to je moje :-) Proto vás nemůže překvapit, jak moc mi tyto muffiny chutnají. Nejsou vůbec suché, jak se občas u obdobných receptů může stát. A upřímně, není nic "horšího" jak suché muffiny, bábovka, chlebíček... U nás prostě vedou ty "mokré" moučníky. 

Pokud se z jakéhokoliv důvodu vyhýbáte burákům nebo prostě chcete dále experimentovat, muffiny budou skvělé i s jiným ořechovým máslem. Úplně si je představuji s mandlovým a mandlovými plátky na povrchu nebo takové pistácie s čokoládou, to je teprve kombinace.



Čokoládovo-burákové muffiny


(12 ks)


Těsto

  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 1 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • 3 lžičky raw kakaového prášku
  • 3 lžíce čokoládových pecek
  • 3 lžíce burákového másla
  • 2 lžíce nasekaných arašídů


Na dokončení

  • čokoládové pecky
  • nasekané arašídy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme. 

Mandlové mléko prošleháme pomocí metličky s chia semínky a necháme odležet pár minut. Poté přilijeme javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a opět prošleháme. 

V jiné míse promícháme hladkou špaldovou mouku s celozrnnou, mandlovou, práškem do pečiva, sodou, cukrem a přisypeme k tekuté směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. 

Tu si rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakaový prášek, čokoládové pecky a zapracujeme. Do druhé přimícháme arašídové máslo a arašídy. 

Muffinovou formu budeme střídavě plnit čokoládovým a arašídovým těstem do spotřebování. Povrch ještě můžeme posypat čokoládovými peckami, arašídy a dáme péct zhruba na 20 - 25 minut. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)