Mrkvové řezy s krémovou polevou

 


Mrkvové řezy jsou pro mě už prvním záchvěvem jara :-) A musím říct, že jsem se na ně už pěkně dlouho chystala. Ne vždy se mi chce patlat s carrot cakem, proto jsem chtěla připravit něco trošku jednoduššího, co nebude možná tak slavností, ale klidně se do nich pustíte o víkendu... a troufám si tvrdit, že přesně takové řezy jsou. Těsto je umíchané za chvilku. jediná piplačka pro mě bylo plnění cukrářského pytlíku, ale bez toho se také obejdete, prostě můžete polevu jen tak pomazat...



Mrkvové řezy s krémovou polevou


(malý plech)


Mrkvové řezy

  • 225 g hladké špaldové mouky
  • 130 g třtinového/kokosového cukru
  • 15 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 250 ml perlivé vody
  • 50 ml řepkového oleje
  • 80 g najemno nastrouhané mrkve
  • 50 g nasekaných lískových ořechů


Poleva

  • 125 g vegan cream cheese, používám Lunter krémovou
  • 50 g rostlinného tuku typu Alsan Bio aj.
  • 2 lžíce třtinového/kokosového cukru
  • pár kapek citrónové šťávy


Na dokončení

  • nasekané lískové ořechy
  • skořice



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, solí, skořicí, muškátovým oříškem. Přilijeme perlivou vodu, olej a zpracujeme v těsto. Na závěr vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 


Těsto přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. 


Necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme cream cheese s tukem, lehce osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Cukrářským pytlíkem nazdobíme řezy, můžeme ještě posypat nasekanými ořechy, skořicí a skladujeme v lednici. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)