Jarní risotto se špenátovým pestem a hráškem




Doma se nemůžeme potkat v názoru na italské risotto. Někdo prostě tu krémovitost a mazlavost miluje, jiný ne. Každopádně si alespoň jednou za čas neodpustím a připravím jej. Tentokrát jsem se vrhla do takové jarní verze a rovnou i rychle nafotila...



 Jarní risotto se špenátovým pestem a hráškem


(3 - 4 porce)


Špenátové pesto

  • 100 g baby špenátu
  • 100 ml olivového oleje
  • hrst mletých mandlí
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku


Risotto

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže typu arborio aj.
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 1/2 hrnku hrášku
  • vegan parmazán dle chuti


    Na dokončení
    • výhonky, např. ředkvičky, kedlubny...
    • mandle
    • hrášek

    Začneme přípravou pesta. Špenát si omyjeme a rozmixujeme s olivovým olejem. Poté přidáme mleté mandle, dochutíme solí, pepřem, česnekem a ještě chvíli budeme mixovat.

    Na oleji si zpěníme cibuli, Necháme zesklovatět a vsypeme rýži. Promícháme, aby se všechna zrnka obalila tukem a podlijeme vínem. Poté budeme postupně podlévat vývarem do jeho spotřebování. Těsně před koncem vmícháme omytý špenát, hrášek a dochutíme parmazánem. 

    Podáváme s pestem, ozdobené výhonky, mandlemi a hráškem. 



    0 komentářů:

    Okomentovat

    Děkuji za komentář :-)