Doma se nemůžeme potkat v názoru na italské risotto. Někdo prostě tu krémovitost a mazlavost miluje, jiný ne. Každopádně si alespoň jednou za čas neodpustím a připravím jej. Tentokrát jsem se vrhla do takové jarní verze a rovnou i rychle nafotila...
Jarní risotto se špenátovým pestem a hráškem
(3 - 4 porce)
Špenátové pesto
- 100 g baby špenátu
- 100 ml olivového oleje
- hrst mletých mandlí
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
Risotto
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 hrnek kulatozrnné rýže typu arborio aj.
- 1 hrnek suchého bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 hrnek baby špenátu
- 1/2 hrnku hrášku
- vegan parmazán dle chuti
Na dokončení
- výhonky, např. ředkvičky, kedlubny...
- mandle
- hrášek
Začneme přípravou pesta. Špenát si omyjeme a rozmixujeme s olivovým olejem. Poté přidáme mleté mandle, dochutíme solí, pepřem, česnekem a ještě chvíli budeme mixovat.
Na oleji si zpěníme cibuli, Necháme zesklovatět a vsypeme rýži. Promícháme, aby se všechna zrnka obalila tukem a podlijeme vínem. Poté budeme postupně podlévat vývarem do jeho spotřebování. Těsně před koncem vmícháme omytý špenát, hrášek a dochutíme parmazánem.
Podáváme s pestem, ozdobené výhonky, mandlemi a hráškem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)