Věřím, že po svátcích přijde vhod nějaký lehčí recept, přestože my jsme se letos nijak nerozšoupli a upekla jsem pouze beránka. Ale k receptu... protože se poslední dobou soustředím na veškerou zelenou zeleninu a trošku už mi leze i ušima, musím se snažit vymýšlet nějaké nové recepty, aby se mi jen tak nepřejedla. Tentokrát jsem tedy baby špenát zpracovala do pesta, které mi zbylo a skvěle se pak dalo využít třeba mezi tousty, k těstovinám... v podstatě kamkoliv. V receptu jsem pesto smíchala s pečeným květákem, cuketou, máslovými fazolemi a oříšky.
Pečený květák s cuketou, máslovými fazolemi a špenátovým pestem
(2 porce)
Pečená zelenina
- 1 menší hlávka květáku
- 1 cuketa
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Špenátové pesto
- 100 g baby špenátu
- 100 ml olivového oleje
- hrst mletých mandlí
- sůl, pepř
Na dokončení
- plechovka máslových fazolí
- baby špenát
- lískové ořechy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Květák s cuketou omyjeme, nakrájíme a rozprostřeme na plechu. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.
Mezitím si připravíme pesto. Baby špenát omyjeme a rozmixujeme jej s olivovým olejem, mandlemi, solí a pepřem.
Na závěr pečenou zeleninu smícháme s fazolemi, špenátem a zhruba polovinou připraveného pesta. Rozdělíme na talíře, posypeme lískovými ořechy a můžeme podávat.
Nevim, v cem jsem udelala chybu, ale mela jsem pesto nahorkle a vadila mi vyrazna chut oleje. Pridala jsem trochu parmezanu a vyreseno
OdpovědětVymazat