Pečený květák s cuketou, máslovými fazolemi a špenátovým pestem

 

Věřím, že po svátcích přijde vhod nějaký lehčí recept, přestože my jsme se letos nijak nerozšoupli a upekla jsem pouze beránka. Ale k receptu... protože se poslední dobou soustředím na veškerou zelenou zeleninu a trošku už mi leze i ušima, musím se snažit vymýšlet nějaké nové recepty, aby se mi jen tak nepřejedla. Tentokrát jsem tedy baby špenát zpracovala do pesta, které mi zbylo a skvěle se pak dalo využít třeba mezi tousty, k těstovinám... v podstatě kamkoliv. V receptu jsem pesto smíchala s pečeným květákem, cuketou, máslovými fazolemi a oříšky.




Pečený květák s cuketou, máslovými fazolemi a špenátovým pestem


(2 porce)


Pečená zelenina

  • 1 menší hlávka květáku
  • 1 cuketa
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje


Špenátové pesto

  • 100 g baby špenátu
  • 100 ml olivového oleje
  • hrst mletých mandlí
  • sůl, pepř

Na dokončení
  • plechovka máslových fazolí
  • baby špenát
  • lískové ořechy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Květák s cuketou omyjeme, nakrájíme a rozprostřeme na plechu. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. 

Mezitím si připravíme pesto. Baby špenát omyjeme a rozmixujeme jej s olivovým olejem, mandlemi, solí a pepřem. 

Na závěr pečenou zeleninu smícháme s fazolemi, špenátem a zhruba polovinou připraveného pesta. Rozdělíme na talíře, posypeme lískovými ořechy a můžeme podávat. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)