Protože jsem byla nucena výrazně omezit vše sladké, samozřejmě se to trošku podepisuje na obsahu blogu. Mám plno nápadů i chuti péct a sdílet s vámi všemožné sladké jarní recepty, ale místo toho je pro mě výzvou, jak nakládat s množstvím zeleniny, která je teď mým denním chlebem. Ale všechno zlé je pro něco dobré... cítím se mnohem lépe a uvědomila jsem si, jak jsem za poslední dobu polevila ve svém jídelníčku... A tak tu je další salát. Tentokrát s quinoou, kadeřávkem, pečenou cizrnou, granátovým jablkem, mandlemi, dýňovými semínky a to vše doplněné zálivkou z dijonské hořčice. Podle mě je to salát vhodný jak o obědu, ale i k večeři, protože quinoa je taková pseudo-obilnina navíc bezlepková. Vyniká vysokým obsahem bílkovin, což se počítá :-)
Quinoový salát s kadeřávkem, cizrnou a mandlemi
(2 porce)
Pečená cizrna
- 1 plechovka cizrny
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
Salát
- svazek kadeřávku
- 120 g quinoi
- granátové jablko
- hrst mandlí
- hrstí dýňových semínek
Zálivka
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl, pepř
- 3 lžíce vody
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Cizrnu propláchneme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, paprikou, zakapeme olivovým olejem a důkladně promícháme. Rozložíme na plech a pečeme zhruba 20 minut.
Quinou uvaříme dle návodu na obalu. Kadeřávek zbavíme tuhých stonků a natrháme na menší kousky. Můžeme využít jen tak syrový, ale já jej raději spařuji vařící vodou, přijde mi pak lépe stravitelný. Mandle a dýňová semínka krátce opražíme na pánvi, budou pak chutnější.
Na zálivku prošleháme olivový olej s javorovým sirupem, octem, prolisovaným česnekem, hořčicí, solí, pepřem a vodou.
Na závěr smícháme kadeřávek s quinoou, cizrnou, zálivkou a posypeme mandlemi, dýňovými semínky a zrníčky granátového jablka.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)