Kokosová bublanina s rebarborou (V)

 

Slibovala jsem ještě nějaký recept s rebarborou, tak je tu. Tentokrát jde o takovou klasiku v podobě bublaniny, ale vylepšenou o kokos a celkově navoněnou kokosem díky kokosovému oleji, kokosovým chipsům... Bublanina není příliš sladká, takže kdo má rád sladší, klidně může javorový sirup přidat. 



Kokosová bublanina s rebarborou (V)


(Dortová forma 23 cm)


Těsto

  • 3 lžičky lněných semínek + 9 lžiček vody
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 50 g rýžové mouky
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka vanilkového prášku
  • 250 ml rýžového mléka + 1 lžička jablečného octa
  • 120 ml kokosového oleje
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 400 g rebarbory
Na dokončení
  • kokosové chipsy
  • cukr na posypání


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Lněná semínka smícháme s vodou a odložíme stranou. Mléko smícháme s octem a také odložíme. 


Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, strouhaným kokosem, práškem do pečiva, jedlou sodou, vanilkovým práškem. 


Kokosový olej rozehřejeme a smícháme jej s javorovým sirupem, lněnými semínky a mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr vmícháme polovinu nakrájené rebarbory. 


Těsto přendáme do dortové formy, poklademe zbytkem nakrájené rebarbory, kokosovými chipsy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 minut. Před podáváním můžeme ještě pocukrovat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)