Slibovala jsem ještě nějaký recept s rebarborou, tak je tu. Tentokrát jde o takovou klasiku v podobě bublaniny, ale vylepšenou o kokos a celkově navoněnou kokosem díky kokosovému oleji, kokosovým chipsům... Bublanina není příliš sladká, takže kdo má rád sladší, klidně může javorový sirup přidat.
Kokosová bublanina s rebarborou (V)
(Dortová forma 23 cm)
Těsto
- 3 lžičky lněných semínek + 9 lžiček vody
- 250 g hladké špaldové mouky
- 50 g rýžové mouky
- 100 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka vanilkového prášku
- 250 ml rýžového mléka + 1 lžička jablečného octa
- 120 ml kokosového oleje
- 6 lžic javorového sirupu
- 400 g rebarbory
- kokosové chipsy
- cukr na posypání
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Lněná semínka smícháme s vodou a odložíme stranou. Mléko smícháme s octem a také odložíme.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, strouhaným kokosem, práškem do pečiva, jedlou sodou, vanilkovým práškem.
Kokosový olej rozehřejeme a smícháme jej s javorovým sirupem, lněnými semínky a mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr vmícháme polovinu nakrájené rebarbory.
Těsto přendáme do dortové formy, poklademe zbytkem nakrájené rebarbory, kokosovými chipsy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 minut. Před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)