Makovec (V)

 



Nevím, jestli to je tím, že jsem nic makového už pěkně dlouho neměla nebo jsem obecně sladké pečené velmi omezila, ale neskutečně jsem si na makovci pochutnala. A to jsem jako dítě makové věci fakt ráda neměla... ale holt do některých chutí musíme dorůst... :-) 



Makovec (V)


  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 hrnek kokosového/třtinového cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 2 hrnky rýžového mléka
  • 1/4 hrnku řepkového oleje
  • hrst rozinek


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 


Ve velké míse smícháme mouku s mákem, cukrem, škrobem, práškem do pečiva, špetkou soli a důkladně promícháme. 


V jiné míse prošleháme mléko s olejem a přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto přelijeme do plechu a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut.


Před podáváním můžeme pocukrovat, případně připravit klasickou citrónovou polevu z cukru a pár kapek citrónové šťávy. Já podávala s kokosovým jogurtem rebarborou a borůvkami. 



3 komentářů:

  1. Lucko, ten je absolutně vynikající! Vláčnější než klasický neveganský recept. Jenom jsem neměla dost máku, tak jsem půlku hrnku nahradila kokosem a místo rýžového mléka jsem dala ovesné. :) Děkuju moc za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnalo. budu ho muset taky brzy zopakovat, jsem milovnice máku. u toho mléka je v podstatě jedno, jaké použijete, já vždy píši, co mám zrovna doma. Ideálně střídat, ať je ta strava pestrá.

      Vymazat
    2. Super poznámka s těmi rostlinnými mléky! A ještě k makovci, nikdo nepoznal, že je veganský a můj nimravý brácha si jím cpal jako divý. :D

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)