Makovec (V)

 



Nevím, jestli to je tím, že jsem nic makového už pěkně dlouho neměla nebo jsem obecně sladké pečené velmi omezila, ale neskutečně jsem si na makovci pochutnala. A to jsem jako dítě makové věci fakt ráda neměla... ale holt do některých chutí musíme dorůst... :-) 



Makovec (V)


  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 hrnek kokosového/třtinového cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 2 hrnky rýžového mléka
  • 1/4 hrnku řepkového oleje
  • hrst rozinek


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 


Ve velké míse smícháme mouku s mákem, cukrem, škrobem, práškem do pečiva, špetkou soli a důkladně promícháme. 


V jiné míse prošleháme mléko s olejem a přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto přelijeme do plechu a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut.


Před podáváním můžeme pocukrovat, případně připravit klasickou citrónovou polevu z cukru a pár kapek citrónové šťávy. Já podávala s kokosovým jogurtem rebarborou a borůvkami. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)