Mramorová karobovo-kokosová bábovka (V)



Taková trošku klasika v modernějším kabátku s karobem a kokosem... Někdy je prostě chuť na "obyčejnou" bábovku a ne nic krémového, ovocného... Recept na klasickou mramorovou bábovku jsem na blog přidávala už loni. Kdo by měl zájem, najde jej zde. Tahle je vlastně dost podobná, jen mi přijde taková vláčnější díky smetaně a mnohem voňavější po kokosu, což já můžu... Jinak je vám asi jasné, jak moc jednoduchý moučník to je, takže směle do toho :-)
 


Mramorová karobovo-kokosová bábovka (V)



  • 100 ml kokosového mléka + 1 lžička jablečného octa
  • 120 g kokosového/třtinového cukru
  • 120 g kokosového oleje
  • 200 g kokosové smetany (kupuji v Lidlu)
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 50 g rýžové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 20 g karobu


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Mléko prošleháme s jablečným octem a odložíme stranou.


Ve velké míse vyšleháme cukr s rozehřátým kokosovým olejem a kokosovou smetanou. Přilijeme mléko a zapracujeme. 


V jiné míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, práškem do pečiva, sodou a solí. Sypkou směs postupně přisypáváme k tekuté a zapracujeme. 


Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu doplníme strouhaným kokosem, druhou karobem a promícháme. 


Bábovkovou formu plníme pomocí lžíce střídavě karobovým těstem a kokosovým. Po spotřebování těsta pomocí špejle vrstvy promícháme, abychom vytvořili mramorování. 


Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut. Po vytažení z trouby necháme cca 10 minut vychladnout, a až poté vyklopíme. Před podáváním můžeme pocukrovat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)