Mramorová karobovo-kokosová bábovka (V)
- 100 ml kokosového mléka + 1 lžička jablečného octa
- 120 g kokosového/třtinového cukru
- 120 g kokosového oleje
- 200 g kokosové smetany (kupuji v Lidlu)
- 250 g hladké špaldové mouky
- 50 g rýžové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 20 g karobu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Mléko prošleháme s jablečným octem a odložíme stranou.
Ve velké míse vyšleháme cukr s rozehřátým kokosovým olejem a kokosovou smetanou. Přilijeme mléko a zapracujeme.
V jiné míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, práškem do pečiva, sodou a solí. Sypkou směs postupně přisypáváme k tekuté a zapracujeme.
Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu doplníme strouhaným kokosem, druhou karobem a promícháme.
Bábovkovou formu plníme pomocí lžíce střídavě karobovým těstem a kokosovým. Po spotřebování těsta pomocí špejle vrstvy promícháme, abychom vytvořili mramorování.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut. Po vytažení z trouby necháme cca 10 minut vychladnout, a až poté vyklopíme. Před podáváním můžeme pocukrovat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)