Banánové chlebíčky se těší velké oblibě, takže věřím, že se nebudete zlobit za další recept. Tento je s arašídovým máslem, čokoládou a arašídy. Je vláčný, jak má správný banana bread mít. Volte co nejzralejší banány, abyste využili jejich sladkosti a použili o to méně cukru...
Banánový chlebíček s čokoládou a burákovým máslem
(Chlebíčková forma)
- 3 lžíce lněných semínek + 9 lžic vody
- 3 zralé banány
- 1/2 hrnku rostlinného mléka + 1 lžička jablečného octa
- 100 g kokosového oleje
- 120 g kokosového/třtinového cukru
- 160 g hladké špaldové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 50 g hořké čokolády
- 30 g arašídů
- 2 lžíce arašídového másla
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
Banány rozmačkáme pomocí vidličky v kašičku. Přilijeme mléko s octem, rozehřátý kokosový olej, cukr, lněná semínka a prošleháme pomocí metličky.
Ve velké míse smícháme mouky s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Na závěr zapracujeme nasekanou hořkou čokoládu, arašídy a přelijeme do chlebíčkové formy. Ještě povrch ozdobíme tekutým arašídovým máslem, čokoládou, arašídy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)