Banánový chlebíček s čokoládou a burákovým máslem

 

Banánové chlebíčky se těší velké oblibě, takže věřím, že se nebudete zlobit za další recept. Tento je s arašídovým máslem, čokoládou a arašídy. Je vláčný, jak má správný banana bread mít. Volte co nejzralejší banány, abyste využili jejich sladkosti a použili o to méně cukru... 


Banánový chlebíček s čokoládou a burákovým máslem


(Chlebíčková forma)


  • 3 lžíce lněných semínek + 9 lžic vody
  • 3 zralé banány
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka + 1 lžička jablečného octa
  • 100 g kokosového oleje
  • 120 g kokosového/třtinového cukru
  • 160 g hladké špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 50 g hořké čokolády
  • 30 g arašídů
  • 2 lžíce arašídového másla



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 


Banány rozmačkáme pomocí vidličky v kašičku. Přilijeme mléko s octem, rozehřátý kokosový olej, cukr, lněná semínka a prošleháme pomocí metličky. 


Ve velké míse smícháme mouky s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. 


Na závěr zapracujeme nasekanou hořkou čokoládu, arašídy a přelijeme do chlebíčkové formy. Ještě povrch ozdobíme tekutým arašídovým máslem, čokoládou, arašídy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)