Rebarborový chlebíček s drobenkou (V)

 

Kecala jsem... říkala jsem, že už další recept s rebarborou nebude a ejhle... dostala se ke mně úroda ze zahrádky a krásné kytky... to by byl hřích toho nevyužít. Tentokrát jsem rebarboru spojila s borůvkami do podoby chlebíčku s drobenkou. Říkám to pořád, ale za mě je chlebíček nejvděčnější a asi nejlepší forma buchty, tak ho peču asi až příliš často...



Rebarborový chlebíček s drobenkou


(chlebíčková forma)


Chlebíček

  • 150 g rebarbory + 1 lžíce mouky
  • hrst borůvek
  • 200 g ovesného/kokosového jogurtu
  • 100 ml perlivé vody
  • 80 g kokosového/třtinového cukru
  • 100 g kokosového oleje
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 50 g rýžové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli


Drobenka

  • 50 g rýžové mouky
  • 50 g kokosového/třtinového cukru
  • 25 g tuku typu Bio Alsan


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 


Rebarboru omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme ji s borůvkami, zasypeme lžící mouky, promícháme a odložíme stranou.


Ve velké míse prošleháme jogurt s vodou, cukrem a rozehřátým olejem. V jiné míse smícháme mouky s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme rebarboru s borůvkami. 


Těsto přendáme do chlebíčkové formy a posypeme drobenkou, kterou si jednoduše připravíme smícháním všech ingrediencí v rukách. 


Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Chlebíček krájíme, až zcela vychladne. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)