Kecala jsem... říkala jsem, že už další recept s rebarborou nebude a ejhle... dostala se ke mně úroda ze zahrádky a krásné kytky... to by byl hřích toho nevyužít. Tentokrát jsem rebarboru spojila s borůvkami do podoby chlebíčku s drobenkou. Říkám to pořád, ale za mě je chlebíček nejvděčnější a asi nejlepší forma buchty, tak ho peču asi až příliš často...
Rebarborový chlebíček s drobenkou
(chlebíčková forma)
Chlebíček
- 150 g rebarbory + 1 lžíce mouky
- hrst borůvek
- 200 g ovesného/kokosového jogurtu
- 100 ml perlivé vody
- 80 g kokosového/třtinového cukru
- 100 g kokosového oleje
- 250 g hladké špaldové mouky
- 50 g rýžové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Drobenka
- 50 g rýžové mouky
- 50 g kokosového/třtinového cukru
- 25 g tuku typu Bio Alsan
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Rebarboru omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme ji s borůvkami, zasypeme lžící mouky, promícháme a odložíme stranou.
Ve velké míse prošleháme jogurt s vodou, cukrem a rozehřátým olejem. V jiné míse smícháme mouky s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme rebarboru s borůvkami.
Těsto přendáme do chlebíčkové formy a posypeme drobenkou, kterou si jednoduše připravíme smícháním všech ingrediencí v rukách.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Chlebíček krájíme, až zcela vychladne.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)