Ovesné sušenky s rozinkami (V)

 

Věřím, že s přicházejícím létem a spoustou výletů, dovolených bodnou takové jednoduché recepty na svačiny s sebou. Takové, které se neroztečou v baťůžku, vydrží dlouho čerstvé, jsou skladné a nedají ani moc práce. Přesně takové jsou tyto sušenky. Samozřejmě si je můžete libovolně obměnit, např. vyměnit čokoládu za rozinky, ale už bych je netahala do třicítkových veder, případně doplnit oříšky, semínka, levanduli, citrónovou, pomerančovou kůru, mák...






Ovesné sušenky s rozinkami (V)


(12 ks)


  • 1 lžička drcených lněných semínek + 3 lžičky vody
  • 100 g tuku typu Bio Alsan
  • 130 g kokosového/třtinového cukru
  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 120 g ovesných vloček
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 1/2 hrnku nesířených rozinek


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 


Změklý tuk vyšleháme s cukrem v hladký krém, poté do něj přidáme lněná semínka, mouku, vločky, sodu, sůl, vanilkový prášek a zpracujeme v těsto. Na závěr přimícháme rozinky. 


Těsto dáme odpočinout do lednice alespoň na půl hodiny, můžeme klidně i přes noc. 


Poté pomocí lžičky či klademe na plech v rozestupech, sušenky se rozjedou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Jakmile začnou zespodu růžovět, vytahujeme. Necháme zcela vychladnout na mřížce a skladujeme ve vzduchotěsné nádobě. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)