To mě tak přepadla chuť na nějakou pomazánku. Říkám to furt dokola, ale s pomazánkami jsem na tom dost na štíru ve smyslu, že je prostě doma moc často nepřipravuji. Možná proto, že mi nechybí, protože velmi často sahám po humusu a jiných rostlinných alternativách, které mi je nahradí. Neříkám, že jsou zdravější, naopak... Ale tentokrát jsem toho využila a pustila se do domácí. Základem je cizrna, již zmiňovaný humus, řapíkatý celer, který sám o sobě moc nemusím, ale v pokrmu ho zvládnu.... jarní cibulka, bylinky... Většinou kupuji kváskové pečivo, ale objevila jsem nedávno na Aktinu tousťák s hezkým složením, což mě samozřejmě potěšilo a namazala pomazánku na něj, a pak ji zkusila i zapéct a také to nebylo vůbec špatné
Sendvič s cizrnovou pomazánkou s koprem
Pomazánka
- 1 plechovka cizrny
- 100 g humusu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 jarní cibulka
- hrst nasekaného kopru
- hrst nasekané pažitky
- hrst nasekané petrželky
- sůl, pepř
Na dokončení
- Oblíbené pečivo
- salátové listy
- nakládané ředkvičky
- atd.
Cizrnu slijeme a pomocí vidličky lehce rozmačkáme. Smícháme s humusem, olivovým olejem, Dijonskou hořčicí, nakrájeným řapíkatým celerem, jarní cibulkou, koprem, pažitkou, petrželkou a dochutíme solí, pepřem.
Můžeme dát odležet do lednice či rovnou konzumovat s oblíbeným pečivem. Já doplnila ještě ledovým salátem, nakládanými ředkvičkami.
Ježiš, já pomazánky naprosto miluju! A teď mám už pár měsíců ráda, dělat tu základní hmotu z cottage. Samotný cottage bych nesnědla, ale když se rozmixuje, nebo nechá (např. u vajíčkové, kde jsou stejně kousky), tak to není poznat a navíc je to nabouchaný bílkovinama.
OdpovědětVymazatJinak hummus mám taky ráda, ale kupuju si ho v Lidlu. Tuhle verzi bych zkusila, ale bez kopru, ten nemám ráda od dětství. Taková ta klasika :D.
MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA