Drobenkový makový koláč s višněmi (V)
Těsto
- 75 g bezlepkové ovesné mouky
- 50 g pohankové mouky
- 70 g tuku typu Bio Alsan
- 10 g kokosového/třtinového cukru
- 1 lžíce studené vody
Náplň
- 650 ml rostlinného mléka např. rýžové
- 50 g kokosového cukru
- 150 g mletého máku
- 100 g semolinové mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- vypeckované višně
Drobenka
- 100 g pohankové mouky
- 80 g kokosového/třtinového cukru
- 70 g tuku typu Bio Alsan
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
Začneme přípravou těsta. Povolený tuk utřeme s cukrem a vodou, přisypeme mouku a zpracujeme kompaktní hmotu. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku dáme vařit mléko s cukrem, mákem, semolinovou moukou a škrobem. Vaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Višně vypeckujeme.
Na drobenku smícháme mouku s cukrem a tukem. Pomocí rukou zpracujeme v drobenku.
Těsto vytáhneme z lednice. Pomocí rukou vmačkáme do formy. Propícháme vidličkou, přelijeme makovou náplní, poklademe višněmi a posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 45 minut. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)