Drobenkový makový koláč s višněmi (V)

 


Kombinace máku s višněmi je prostě bezkonkurenční. Leda snad švestky jim šlapou na paty. A k tomu drobenka... víte, jak já to mám s drobenkou... Takže vás asi nepřekvapí, jak moc jsem si tento koláč zamilovala... ani to, že jsem jej pekla už několikrát v různých obměnách. No prostě jej zkuste :-)




Drobenkový makový koláč s višněmi (V)


Těsto

  • 75 g bezlepkové ovesné mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 70 g tuku typu Bio Alsan
  • 10 g kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžíce studené vody


Náplň

  • 650 ml rostlinného mléka např. rýžové
  • 50 g kokosového cukru
  • 150 g mletého máku
  • 100 g semolinové mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • vypeckované višně


Drobenka

  • 100 g pohankové mouky
  • 80 g kokosového/třtinového cukru
  • 70 g tuku typu Bio Alsan


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. 


Začneme přípravou těsta. Povolený tuk utřeme s cukrem a vodou, přisypeme mouku a zpracujeme kompaktní hmotu. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit do lednice. 


Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku dáme vařit mléko s cukrem, mákem, semolinovou moukou a škrobem. Vaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Višně vypeckujeme. 


Na drobenku smícháme mouku s cukrem a tukem. Pomocí rukou zpracujeme v drobenku.


Těsto vytáhneme z lednice. Pomocí rukou vmačkáme do formy. Propícháme vidličkou, přelijeme makovou náplní, poklademe višněmi a posypeme drobenkou. 


Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 45 minut. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)