Úroda ovoce a rozlítané léto si říká o další velmi jednoduchý recept, který umícháte během 15 minut a do hodiny máte provoněný byt touto úžasnou bublaninou. Tentokrát jsem se pokusila o bezlepkovou variantu, protože receptů na klasickou bublaninu najdete tady na blogu, ale všude jinde spoustu. Sáhla jsem po pohankové, rýžové mouce, což je taková klasika a doplnila je ještě mletými mandlemi. I díky nim je těsto krásně vláčné a nemusíte se bát, že by vás dusilo...
Bezlepková bublanina se švestkami, borůvkami a pistáciemi (V)
(Dortová forma o průměru 23 cm)
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1 hrnek mletých mandlí
- 1/4 hrnku drcených lněných semínek
- 1 lžička jedlé sody
- 1 a 1/2 hrnku prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 1/2 hrnku rýžového sirupu či jiného tekutého sladidla
- 1 hrnek rostlinného mléka např. ovesné
- 1 lžička jablečného octa
- 1/4 hrnku řepkového oleje
- cca 4 - 6 švestek + hrst borůvek do těsta
- 6 švestek + hrst borůvek na ozdobu
- hrst nasekaných pistácií
- hrst plátků mandlí
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Mléko smícháme s jablečným octem a odložíme stranou.
Ve velké míse smícháme pohankovou mouku s rýžovou, mandlemi, lněnými semínky, sodou, práškem do pečiva a špetkou soli.
Rýžový sirup prošleháme s mlékem a olejem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr přimícháme omyté a nakrájené švestky, borůvky a přendáme do dortové formy. Povrch ozdobíme zbytkem ovoce, ořechy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 45 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)