Švestkový koláč se skořicovou drobenkou (V)

 

Taky už cítíte podzim ve vzduchu? Já teda jo, a jedním ze symbolů podzimu jsou pro mě švestky a skořice. To je nepřekonatelná kombinace, kterou jsem přelila do podoby tohoto drobenkového koláče. Nejde o žádnou složitost, ale ten výsledek.... 




Švestkový koláč se skořicovou drobenkou (V)


(forma na quiche)


těsto

  • 100 g kokosového/třtinového cukru
  • 100 g kokosového oleje
  • 120 ml rostlinného mléka např. mandlové
  • 185 g kokosového jogurtu
  • 170 g bezlepkové ovesné mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • švestky


Skořicová drobenka 

  • 50 g kokosového/třtinového cukru
  • 50 g pohankové mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 40 g rostlinného tuku typu Alsan Bio


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Quichovou formu vymažeme a vysypeme. 


Začneme přípravou drobenky. Cukr smícháme s moukou, skořicí, tukem a pomocí rukou vypracujeme drobivou směs. 


Na těsto cukr vyšleháme s kokosovým olejem. Přilijeme mléko, jogurt a prošleháme. 


Ve velké míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli a vanilkového prášku. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto přendáme do formy, poklademe přepůlenými švestkami a posypeme drobenkou. 


Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Krájíme až zcela vychladlý koláč. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)