Taky už cítíte podzim ve vzduchu? Já teda jo, a jedním ze symbolů podzimu jsou pro mě švestky a skořice. To je nepřekonatelná kombinace, kterou jsem přelila do podoby tohoto drobenkového koláče. Nejde o žádnou složitost, ale ten výsledek....
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou (V)
(forma na quiche)
těsto
- 100 g kokosového/třtinového cukru
- 100 g kokosového oleje
- 120 ml rostlinného mléka např. mandlové
- 185 g kokosového jogurtu
- 170 g bezlepkové ovesné mouky
- 100 g pohankové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- švestky
Skořicová drobenka
- 50 g kokosového/třtinového cukru
- 50 g pohankové mouky
- 1 lžička mleté skořice
- 40 g rostlinného tuku typu Alsan Bio
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Quichovou formu vymažeme a vysypeme.
Začneme přípravou drobenky. Cukr smícháme s moukou, skořicí, tukem a pomocí rukou vypracujeme drobivou směs.
Na těsto cukr vyšleháme s kokosovým olejem. Přilijeme mléko, jogurt a prošleháme.
Ve velké míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli a vanilkového prášku. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto přendáme do formy, poklademe přepůlenými švestkami a posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Krájíme až zcela vychladlý koláč.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)