Jablečné muffiny s drobenkou (V)

 

Muffiny, co voní podzimem... to jsou tyhle jablečné s drobenkou. Voní po skořici a jsou tak moc vláčné, že jeden muffin Vám nebude stačit. Svoje dělá i obsažené mleté vlašské ořechy, které prostě zbožňuji a myslím, že se skvěle hodí k jablkům. 




Jablečné muffiny s drobenkou (V)


(12 ks)


Těsto

  • 1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžíce drcených lněných semínek
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky 
  • 1 hrnek jemně mletých ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/3 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • cca 120 g ostrouhaného nakrájeného jablka


Drobenka

  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kokosového oleje


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Muffinovou formu naplníme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme. 


Mléko smícháme s jablečným octem, lněnými semínky a doložíme stranou. Ve velké míse smícháme mouku s vločkami, mletými ořechy, práškem do pečiva, sodou, solí, skořicí a cukrem.


K sypké směsi přilijeme tekutou, rozehřátý kokosový olej a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme nasekaná jablka. Těsto klademe pomocí lžičky do muffinové formy a posypeme drobenkou.


Tu si připravíme smícháním ovesných vloček, špaldové mouky, cukru, skořice a kokosového oleje. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)