Dýni si užívám stále plnými doušky. To je dýňový krém, risotto, dýňové těstoviny... no plánů mám ještě dost. Musí se u nás objevit osvědčené klasiky i nějaké novinky. Z novinek tu mám pro vás recept na tu nejvláčnější bábovku. Recept není nijak náročný, jen je třeba si připravit dýňové pyré, pokud neseženete v obchodě. Stačí dýni vydlabat, případně oloupat (hokkaido není třeba), nakrájet a uvařit či upéct, a poté jen rozmixovat pomocí tyčového mixéru s troškou vody. Doporučuji připravit pyré více, a pak jej zařadit třeba do ovesné kaše, smoothie... odkaz na recept na domácí pumpkin spice najdete níže.
Dýňová bábovka (V)
- 350 g hladké špaldové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 100 g kokosového/třtinového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce pumpkin spice
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 400 g dýňového pyré
- 200 g jablečného pyré
- 140 g řepkového oleje
- 100 g vlašských ořechů
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme moukou.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlovou, cukrem, škrobem, práškem do pečiva, jedlou sodou, pumpkin spice, špetkou soli a vanilkovým práškem.
V menší mise prošleháme dýňové pyré s jablečným a řepkovým olejem.. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme nasekané vlašské ořechy.
Těsto přelijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 - 60 minut. Necháme alespoň 10 minut vychladnout, a až poté vyklopíme. Bábovku krájíme až zcela vychlazenou. Můžeme pocukrovat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)