Konečně je to tady. Moje nejmilovanější období... vlastně se na něj těším celý rok. Cukroví a vánoční recepty fotím a připravuji nejraději. A myslím, že baví i vás, a mě o to víc :-)
Nejspíš se mi nepodaří vytvořit tolik příspěvků jako loni, ale pokusím se alespoň pár. Nicméně letošní sezónu jsem se rozhodla odstartovat ořechy. Moje mamka je peče každý rok, moje to byla premiéra, jinak jsem vždy figurovala jako pomocná síla, co jen plnila formičky nebo slepovala ořechy. Upřímně, není to nejjednodušší cukroví, co znám. ale kdo dává přednost plněnému, krémovému cukroví před tím sušším, určitě je docení...
Ořechy (V)
(40 - 50 ks)
Těsto
- 175 g hladké špaldové mouky
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 60 g mletého kokosového/třtinového cukru
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 125 g tuku typu Bio Alsan
Krém
- 50 g tuku typu Bio Alsan
- 20 g mletých vlašských ořechů
- 50 g mletého kokosového/třtinového cukru
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Začneme přípravou těsta. Mouku smícháme s mletými vlašskými ořechy, cukrem, kakaovým práškem, tukem a rukama zpracujeme v kompaktní hmotu. Zabalíme do potravinové fólie a dáme odpočívat do lednice, ideálně přes noc.
Poté formičky (ořechy či jiné tvary) plníme rukama a pečeme v předehřáté troubě zhruba 8 minut. Ještě teplé formičky vyklopíme a necháme zchládnout.
Na krém vyšleháme tuk pomocí ručního šlehače či robotu. Poté přidáme ořechy, cukr a ještě chvíli budeme šlehat. Zdobící sáček naplníme krémem a slepíme jím ořechy. Někdo ještě špičky ořechů máčí v hořké čokoládě, ale já je nechala jen takto. Skladujeme v chladnu.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)