Makové linecké s šípkovou marmeládou (V)

 


Mám pocit, že linecké peče snad každá rodina. Alespoň mně to tak přijde, že na žádné návštěvě nechybí. A já se vlastně nedivím. Klasika je klasika... ale kdo bude trošku odvážnější může zkusit třeba tyto varianty:



Nevybrali jste? Pak musíte tuto verzi s mákem, mletými mandlemi a šípkovou marmeládou.



Makové linecké s šípkovou marmeládou (V)


(cca 30 slepených ks)


Těsto

  • 110 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletého kokosového/třtinového cukru
  • 75 g mletých mandlí
  • 25 g mletého máku
  • 1 lžíce celého máku
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 115 g tuku typu Bio Alsan


Na dokončení

  • šípková marmeláda
  • mletý cukr



Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Začneme přípravou těsta. Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, mandlemi, mletým i celým mákem, skořicí, a špetkou soli. 


Přidáme tuk a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit do lednice alespoň na hodinu, ideálně přes noc.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. 


Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme šípkovou marmeládou. Před podáváním můžeme ještě pocukrovat. 

 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)