Perníkové koření, hořká čokoláda, sůl... pokud vás tato kombinace zaujala, směle do těchto lanýžů, budete je milovat. Já jsem tedy do nich blázen. Vychlazená hořká čokoláda, to křupnutí, když se do ní zakousnete. No vidím to, že budu muset zavítat na balkon a jeden lanýž si uloupit...
Perníčkové lanýže v čokoládě (V)
(cca 15 ks)
Lanýže
- 140 g mletých mandlí
- 5 lžic mandlového másla (tekutého)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce melasy
- 1 lžíce perníkového koření
Na dokončení
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- krystalky soli
Pokud není mandlové máslo dostatečně tekuté, rozehřejeme jej ve vodní lázni.
Poté smícháme mleté mandle s máslem, javorovým sirupem, melasou a perníkovým kořením. Rukama vytvarujeme kuličky a dáme je tuhnout do mrazáku či na balkon.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem. Ztuhlé kuličky máčíme v čokoládě a povrch posypeme solí. Necháme polevu zcela ztuhnout a skladujeme v chladnu.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)