Jahodové muffiny (V)

 

Loni jsem si sezónu jahod bohužel vůbec neužila, proto se na tu letošní těším jako nikdy. A taky postupně testuji nové jahodové recepty. Tady je první vlaštovka. Jde o velmi rychlé muffiny z pár základních surovin, které obvykle máte doma. Přesto jsou velmi vláčné a krásně voňavé po citrónové kůře. Pokud nic, tak alespoň citrusy doporučuji kupovat v Bio kvalitě. 




Jahodové muffiny (V)


(12 ks)


  • 1 hrnek ovesného či jiného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • špetka vanilkového prášku 
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 Bio citrónu
  • 1/4 hrnku řepkového/kokosového oleje
  • 1 hrnek jahod



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Mufinovou formu vyložíme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme. 


Ovesné či jiné mléko smícháme s octem a odložíme stranou. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s ovesnou, práškem do pečiva, sodou, cukrem, vanilkovým práškem, špetkou soli a citrónovou kůrou.


Mléko prošleháme s olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme omyté a na malé kousky nakrájené jahody. 


Těsto rozdělíme do připravených košíčků a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 - 25 minut. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)