Sice už netrpělivě vyhlížím jaro, ale ještě tu mám v archivu jeden lehce zimní recept s červenou řepou. Poslední roky se ráda vracím k těm klasikám z dětství, jako třeba k perníku. Tento je teda trošku jiný, díky červené řepě, ale vláčný je úplně stejně jako ten s cuketou, kefírem... Zkuste ho.
Perník s červenou řepou (V)
Perník
- 2 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
- 1 prášek do perníku
- 3 raw lžíce kakaového prášku
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku řepkového/kokosového oleje
- 1 banán
- 1 malá červená řepa nahrubo nastrouhaná
Poleva
- 100 g hořké čokolády
- 50 ml ovesné smetany
- strouhaný kokos
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaovým práškem. V menší misce prošleháme mléko s olejem, rozmačkaným banánem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní těsto. Na závěr vmícháme nahrubo nastrouhanou řepu.
Těsto nalijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny.
Necháme zcela vychladnout a polijeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni se smetanou. Na závěr posypeme strouhaným kokosem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)