Třešně a čokoláda je moje oblíbená kombinace, která nikdy nezklame. Asi to není nic převratného, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by ji neměl rád. A tak se propašovala do této jednoduché bublaniny. Opět jde o velmi jednoduchý recept, jak už jste u mě zvyklí. Takové já ráda...
Třešňová bublanina s čokoládou (V)
(dortová forma o průměru 23 cm)
- 180 g hladké špaldové mouky
- 4 lžíce raw kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 50 g třtinového/kokosového cukru
- 60 ml řepkového oleje
- 200 g zakysané kokosové smetany (kupuji v Lidlu)
- 50 g hořké čokolády
- třešně
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a cukrem.
V menší misce prošleháme olej se smetanou a přilijeme k sypké směsi a zapracujeme. Těsto vlijeme do dortové formy, poklademe třešněmi, nasekanou čokoládou a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut.
Před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)